Oni su baš banalni: Pre biraju lajk umesto razgovora i žurku umesto posla

Uzroci napetosti su im, navodno, bezbroj malih stresora poput praznih baterija i slabog signala.

Život

Izvor: B92, Telegram.hr

Sreda, 20.03.2019.

14:10

Oni su baš banalni: Pre biraju lajk umesto razgovora i žurku umesto posla
Foto: AlexNazaruk / Depositph

Jedna trećina milenijalaca smatra da je njihov život stresniji od proseka, a više od polovine misli da je život danas stresniji nego ikad pre.

Za milenijalce, odnosno osobe stare od 22 do 37 godina, uzrok napetosti su bezbroj malih stresora kao prazna baterija pametnog telefona, gužve u saobraćaju, dugo čekanje na sastanak, a to sve im s vremenom izaziva veliku teskobu, pokazuje anketa 2000 Amerikanaca.

Reč je o anketi koju je sproveo One Poll.

Stresori kod milenijalaca su prazna baterija, spor wi-fi

Stres nije apstraktan problem i ne mora ga uzrokovati neki veliki događaj, pokazala je anketa.

Deset glavnih stvari koje milenijalcima izazivaju stres jesu gubitak novčanika ili kreditne kartice kod 50 odsto, gužve u saobraćaju kod 48 odsto, svađa sa partnerom 48 odsto, kašnjenje na posao 44 odsto, gubitak telefona 44 odsto, spor wi-fi 42 odsto, prazna baterija telefona 40, zaboravljena šifra 39, zaboravljen punjač telefona 38 odsto, prevara na kreditnoj kartici 38 odsto.
Foto: Maridav / Depositphotos
Svađa im je manje stresna od nedostatka lajkova

Oko 20 odsto milenijalaca kaže da bi im više stresa izazvalo ako ne dobiju lajkove na postu na društvenim mrežama nego svađa s nekim. Ako dođu prvi na žurku, to ih više uznemiri nego intervju za posao, kaže oko 22 odsto njih. A odobrenje planiranog posla stresnije je nego propuštanje tog posla, tvrdi 35 posto.

Milenijalci kažu da u proseku, zbog stresa, gube tri noći sna nedeljno, što je 138 noći godišnje. Ironično je da 41 odsto milenijalaca kaže da se protiv stresa bore snom, 33 posto kaže da se stresa rešavaju vežbanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: