- Vesti -

"Putevi će od sada biti bezbedniji" - princ Filip predao vozačku

Britanski princ Filip odlučio je da prestane da vozi, saopštila je Bakingemska palata manje od mesec dana od kada je bio uključen u sudar u kome su dve žene lakše povređene. Povom njegove odluke oglasila se jedna od povređenih i rekla da će sada putevi biti bezbedniji.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Pročitajte još:

Kako se navodi u saopštenju "posle pažljivog razmatranja" suprug kraljice Elizabete druge, 97-godišnji princ Filip "odlučio je da dobrovoljno preda svoju vozačku dozvolu". Princ Filip je bio za volanom Lend rovera blizu imanja kraljevske porodice Sendrigem u istočnoj Engleskoj kada je udario u druga kola 17. januara.

Princu su morali da pomognu da izađe iz prevrnutog vozila, ali nije bio povređen. Dve žene u drugom vozilu bile su lakše povređene, a devetomesečna beba koja je bila sa njima nije imala povrede.
Princ je dva dana posle te nesreće snimljen kako vozi kola i to bez vezanog pojasa. Policija je tada saopštila da su mu dali "odgovarajuće savete".

Žena koja je povređena u saobraćajnom udesu britanski princ Filip izjavila je da će putevi biti bezbedniji.

Ema Ferveder, kojoj je slomljen ručni zglob u nesreći 17. januara, rekla je za "Sandej miror" da je to "prava stvar koju je trebalo da uradi i da će sada putevi biti sigurniji", preneo je AP.

strana 1 od 121 idi na stranu