Život

Ponedeljak, 23.10.2017.

20:58

Pokrenuta istraga u kompaniji "Vajnstin"

Vrhovni tužilac savezne američke države Njujork Erik Snajdermen, pokrenuo je danas istragu o kršenju ljudskih prava u kompaniji "Vajnstin", usled niza optužbi za seksualno uznemiravanje koje su u prethodnom periodu iznete na račun holivudskog producenta Harvija Vajnstina.

Izvor: Tanjug

Pokrenuta istraga u kompaniji
Tanjug / Andy Kropa/Invision/AP

Snajdermen je zvanično objavio da je istraga otvorena, a iz njegove kancelarije je saopšteno da je izdat nalog za dostavljanje svih podataka kompanije, prenosi AP.

Snajdermen je naveo da njegov kabinet želi da zna da li je bilo ko od zaposlenih u kompaniji, koja je smeštena u Njujorku, bio izložen zlostavljanju ili diskriminaciji.

Holivudski producent Harvi Vajnstin dobio je 8. oktobra otkaz u toj firmi u čijem je osnivanju i sam učestvovao, nakon što su novine "Njujork Tajms" i "Njujorker" otkrile priče o decenijama njegovog seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja žena.

Više od 36 žena javno je optužilo filmskog mogula za zlostavljanje. Kako agencija navodi, Vajnštajn je odbacio optužbe o seksu bez dobrovoljnog pristanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: