Rendgenski snimak pacijenta zaprepastio lekare /FOTO

Muškarac iz Kine obratio se lekarima za pomoć nakon dva dana jakih bolova. Nakon što su napravili rendgenski snimak, lekari su ostali iznenađeni.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 10.09.2017.

18:23

Rendgenski snimak pacijenta zaprepastio lekare /FOTO
Foto: Thinkstock

Tridesettrogodišnjem muškarcu iz južne Kine pronađena je u rektumu staklena čaša prečnika 7 centimetara. Nakon dva dana jakih bolova, rešio je da se obrati lekarima koji su se odmah odlučili za operaciju.

Kako pišu kineski mediji, muškarac je ispričao doktorima da mu nije polazilo za rukom da izvuče čašu zbog čega je došlo do otoka anusa što je izazvalo bol.

Iako je postojala mogućnost da se uz pomoć anestezije izvuče čaša, lekari nisu hteli da rizikuju, jer bi moglo da dođe do pucanja stakla što bi dovelo do teških povreda. Odlučili su se za operaciju. Nakon što su je izvadili, primetili su da je čaša polomljena pri vrhu.

Doktor Ren Hongliang, pomoćni hirurg, izjavio je da je pacijent mogao da umre od uremije, peritonitisa ili crevne opstrukcije, piše Daily mail.

Pacijent, koji je u braku i ima decu, odbio je da lekarima objasni kako je čaša završila u rektumu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: