Vibrator iz viktorijanskog doba izazvao uzbuđenje na aukciji

Prema navodima nekoliko istoričara iz viktorijanskog doba, lekari su žene tada dovodili do “histeričnog paroksizma” (orgazma) putem masaže pelvisa (očigledno masturbacije).

Život

Izvor: B92

Subota, 22.04.2017.

12:30

Vibrator iz viktorijanskog doba izazvao uzbuđenje na aukciji
Foto: Thinkstock

Zato nije ni čudo što su izmišljeni vibrirajući uređaji, koji su lekarima pomagali da odmore umorne prste.

Jedan od takvih predmeta, čija se vrednost procenjuje na 500-800 evra, izložila je prošlog vikenda aukcijska kuća Metjus u okrugu Mid u Irskoj.

Vibrator je izrađen od slonovače koju je njegov prvobitni vlasnik doneo sa putovanja u Indiju, a smatra se da je nastao oko 1840. godine.

Poklon je bio lične prirode, namenjen njegovoj supruzi, što se vidi po urezanom srcu na bazi vibratora i izdubljenom prostoru sa poklopcem u kojem je vlasnica čuvala pramenove kose svog supruga.

“Već 25 godina posećujem izložbe i nikad nisam videla ništa slično”, rekla je jedna od prisutnih gospođa.

“U vreme kada je 99 odsto stanovništva jedva preživljavalo, možda 400 ili 500 porodica imalo je predmete nalik ovom. Ovo nije samo erotska igračka - ovo je umetničko delo i fascinantan deo društvene istorije”, objasnila je druga dama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: