VICE u kraju: Nekome Zemun, nekome Munze

Zemun je deo Beograda o kome se bar jednom pričalo na klupici u vašem kraju, bilo gde u Srbiji. Ako nije vic insiprisan likovima krimi estetike devedesetih kakvih u Zemunu, doduše, nije manjkalo, onda je to prijatno iznenađenje za nekog ko je prvi put doživeo jedinstvenost ušuškane beogradske opštine na Dunavu, nadomak prestoničke vreve.

Život

Izvor: Stefan Veselinoviæ

Sreda, 30.11.2016.

13:56

VICE u kraju: Nekome Zemun, nekome Munze
Foto: Aleksa Vitoroviæ

Tokom prebivanja u Beogradu nekoliko puta sam se prebivao i u Zemunu. Čekao jutarnje autobuse za povratak u grad, naučio da se na palačinku ide u čuveni Pinoko, pio - zimi u pabovima, leti na uvek živom keju - a nisu mi promakle ni hladovine na Lidu. Jednom prilikom sam od domaćih saznao gde se već godinama može kucnuti na prozor jedne od malih prizemnih kuća u uskim ulicama Donjeg grada, izjasniti se za "bele" ili "crne" i dobiti pakovanje domaćih semenki kao neizbežan deo starter packa za šetnju po kraju. Oduševljen ovom malom tajnom lokalaca, uz zvuk krckanja suncokreta pod zubima, zapitao sam se šta još krije ovaj, po mnogome jedinstven, kraj glavnog grada Srbije.

Nastavak teksta pročitajte na vice.com/rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: