- Vesti -

VICE: Magistrala

Verovatno ne postoji osoba u Srbiji koja bar jednom nije prošla magistralnim putem M22 koji počinje na izlazu iz Beograda, a završava se barikadama na mostu u Kosovskoj Mitrovici.

Podeli

Pošto jednim delom prolazi uz reku Ibar, put se popularno zove Ibarska magistrala, a njom dnevno prođe više od 18.000 vozila. Zbog izgradnje novog auto-puta ka zapadnoj Srbiji, mnogi predviđaju kraj Ibarskoj.

Novinar Vajsa Marko Popović prošao je put dug 317 kilometara kako bi pronašao legende i mitove Ibarske magistrale, od motela Era do Kosovske Mitrovice.

Njegovo putešestvije možete pratiti na Vice.com.

Vesti

Otvorena sedma Noć istraživača u Srbiji

U Francuskom institutu u Beogradu svečano je danas otvorena sedma Noć istraživača u Srbiji, a šef Delegacije EU Majkl Davenport rekao je da je to prilika da se najšira publika, pre svega mladi, upoznaju sa naučnim radovima.

Vesti petak 30.09. 17:30 Komentara: 0

Jovan - vukovac bez knjiga koji je mislio da more ne postoji

Jovan Stević je dečak od 16 godina, ima koeficijent inteligencije koji ga svrstava među one sa potencijalom genija, prvo je naučio da broji, a tek onda da govori, ume napamet da izvadi koren iz brojeva kao što su 616.225 ili 1.000.000.001, igrama sa brojevima je "maskirao" glad, selio se 21 put, bio je izopšten iz društva i živi u Srbiji.

Vesti petak 30.09. 12:46 Komentara: 69
strana 1 od 165 idi na stranu