- Vesti -

Alimentaciju plaća picom

U zanimljivoj zbrci u slučaju jednog oca, po zanimanju pekara, koji svakog meseca treba da isplati alimentaciju od 400 evra, sud je odlučio – umesto novca, može i pica!

Izvor: RTS
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pedesetogodišnji Nikola Toso razveo se od supruge Nikolete Zurin 2002. godine i našao se u teškoj finansijskog situaciji, zbog koje mu je bilo teško da redovno isplaćuje mesečnu alimentaciju za svoju dvanaestogodišnju ćerku.

Zbog toga je Toso predložio da, umesto novcem, alimentaciju nadoknađuje picom, kalconom i drugim testom svoje pekare u istom novčanom iznosu koji je bio u obavezi da plaća.

Njegova bivša žena podnela je krivičnu prijavu nakon što su joj dojadile isporuke testa, ali je sudija oslobodila pekara svih optužbi.

U svojoj presudi, sudija Kjara Bitoci naglasila je: „Umesto novca, okrivljeni je ponudio svojoj bivšoj ženi isti iznos naknade u vidu pice sa svog radnog mesta“, prenosi britanski Telegraf.

Pekar, iz malog sela izvan Padove, takođe tvrdi da je ispunio sve druge obaveze, uključujući da nikada ne propušta priliku da vidi ćerku.

Ćerka je, međutim, 2011. godine odlučila da se preseli kod oca, što znači da je bivša žena tada bila dužna da plaća izdržavanje deteta, tako da od tada otac nije ni činio prestup.

izvor: rts

strana 1 od 177 idi na stranu