- Vesti -

Antinacistička pesma na vrhu top-liste u Nemačkoj

Pesma od pre 22 godine, koja izvrgava ruglu neonaciste, stigla je na vrh top-liste singlova u Nemačkoj kao odgovor na napade na migrante u toj zemlji.

Izvor: Beta
Podeli

Numera "Cry for Love" pank benda "Die Aerzte" (Lekari) objavljena je 1993. godine, u vreme kada je Nemačku zahvatio talas nasilja neonacista.

Nedavni napadi desničara u Nemačkoj zbog priliva izbeglica izazvali su kampanju koja je ponovo promovisala ovu pesmu.

Pesma na nemačkom jeziku sa refrenom "Vaše nasilje je samo nečujni vapaj za ljubavlju" zvanično će biti na prvom mestu top-liste u petak.

Bend je saopštio da će sav prihod dati za pomoć izbeglicama.

Vesti

Kako ljudi nestaju bez traga?

Jedna Nemica je nestala pre 31 godine. Svi su mislili da je mrtva. Osim nje. Nedavno je otkriveno da je živa i zdrava. "Stručnjak za nestajanje" objašnjava kako je moguće da osoba toliko dugo bude "ispod radara".

Vesti sreda 30.09. 19:57 Komentara: 28

Kada droga pada s neba

Deset kilograma marihuane palo je iz aviona na krov jedne porodične kuće u Arizoni. Policija pretpostavlja da su meksički narko-dileri pogrešno procenili mesto pada paketa sa drogom.

Vesti sreda 30.09. 18:10 Komentara: 17

Ridli Skot: Znao sam da na Marsu postoji voda

Slavnom reditelju Ridliju Skotu, čiji će film "Marsovac: Spasilačka misija 3D" od sutra biti na redovnom repertoaru u bioskopima u Srbiji, NASA je pokazala fotografije vode na Marsu još pre dva meseca, ali je tada bilo prekasno da uključi nove informacije u svoj film.

Vesti sreda 30.09. 17:01 Komentara: 20
strana 1 od 197 idi na stranu