- Vesti -

Betmen i Robin protiv Bin Ladena

Betmen, njegov pomoćnik Robin i Bin Laden samo su neki od kandidata na lokalnim izborima koji će se u oktobru održati u Arakažuu, glavnom gradu severoistočne brazilske države Seržipi.

Izvor: Tanjug
Podeli

Naime, osam kandidata odlučilo je da se preruši kako bi privukli pažnju glasača na izborima koji će se održati u više od 5.000 brazilskih opština, prenosi AFP. U svojim reklamnim spotovima, oni se pojavljuju pod maskom superheroja ili klovnova ne bi li tako pridobili naklonost što većeg broja birača.

"Glasajte za Betmena, jer neću ništa, ništa učiniti protiv naroda. Radiću sve u korist naroda!", ističe u svom spotu Dener "Betmen" Nasimentu, kandidat Brazilskog demokratskog pokreta, u odelu čuvenog čoveka-slepog miša. Zahvaljujući društvenim mrežama, ove video snimke je vrlo brzo video ceo Brazil.

Prema pisanju lista "Globo", političke stranke podržavaju ovaj fenomen, jer smatraju da "otkačeni" kandidati mogu da povećaju izlaznost na izborima.

"Prerušavam se jer tako mogu da se podsmevam i rugam političarima", objasnio je Žajlson Gomež Mota, kandidat socijaldemokrata koji se predstavio kao Betmenova desna ruka, Robin.

"Ideja je da ljudi povežu kandidata sa fiktivnim junakom. To je umetnički, politički, a ujedno i marketinški nastup", objašnjava Robinov predstavnik za štampu.

Više od pukog zavitlavanja, prerušavanje može da donese rezultate. Godine 2010, klovn Tiririka izabran je za člana Kongresa sa preko 1,3 miliona glasova, što je bilo više od bilo kog drugog kandidata na tadašnjim izborima. U Arakažuu će se u oktobru za 24 odbornička mesta nadmetati 428 kandidata.

Vesti

Pričaj rukama, da te cela Italija razume

Osim po Ferariju, Pirlu, špagetama i Armaniju, Italijani su i kao "brbljiv" narod sa melodičnim jezikom i akcentom koji oteže, postali prepoznatljivi po svojoj gestikulaciji. Sada su već "kraljevi" ove "discipline", jer oni već tako dovoljno sočan način komunikacije moraju da "začine" i sa prepoznatljivom gestikulacijom.

Vesti četvrtak 21.06. 11:48 Komentara: 2

Ove poznate ličnosti ne koriste svoja prava imena

Bred Pit, Džulijan Mur, Helen Miren, Džejmi Foks, ali i Ališa Kiz, Majli Sajrus i mnogi drugi možda ne bi postali svetski poznate zvezde da su zadržali svoja prava imena. Neki su imena samo skratili, drugi su promenili prezime, a pojedini promenili i jedno i drugo.

Vesti četvrtak 21.06. 11:19 Komentara: 14
strana 1 od 3868 idi na stranu