- Vesti -

Betmen i Robin protiv Bin Ladena

Betmen, njegov pomoćnik Robin i Bin Laden samo su neki od kandidata na lokalnim izborima koji će se u oktobru održati u Arakažuu, glavnom gradu severoistočne brazilske države Seržipi.

Izvor: Tanjug
Podeli

Naime, osam kandidata odlučilo je da se preruši kako bi privukli pažnju glasača na izborima koji će se održati u više od 5.000 brazilskih opština, prenosi AFP. U svojim reklamnim spotovima, oni se pojavljuju pod maskom superheroja ili klovnova ne bi li tako pridobili naklonost što većeg broja birača.

"Glasajte za Betmena, jer neću ništa, ništa učiniti protiv naroda. Radiću sve u korist naroda!", ističe u svom spotu Dener "Betmen" Nasimentu, kandidat Brazilskog demokratskog pokreta, u odelu čuvenog čoveka-slepog miša. Zahvaljujući društvenim mrežama, ove video snimke je vrlo brzo video ceo Brazil.

Prema pisanju lista "Globo", političke stranke podržavaju ovaj fenomen, jer smatraju da "otkačeni" kandidati mogu da povećaju izlaznost na izborima.

"Prerušavam se jer tako mogu da se podsmevam i rugam političarima", objasnio je Žajlson Gomež Mota, kandidat socijaldemokrata koji se predstavio kao Betmenova desna ruka, Robin.

"Ideja je da ljudi povežu kandidata sa fiktivnim junakom. To je umetnički, politički, a ujedno i marketinški nastup", objašnjava Robinov predstavnik za štampu.

Više od pukog zavitlavanja, prerušavanje može da donese rezultate. Godine 2010, klovn Tiririka izabran je za člana Kongresa sa preko 1,3 miliona glasova, što je bilo više od bilo kog drugog kandidata na tadašnjim izborima. U Arakažuu će se u oktobru za 24 odbornička mesta nadmetati 428 kandidata.

Vesti

Gej policajci iz Evrope na Paradi ponosa

Beograd prajd je dobio podršku Udruženje evropskih gej policajaca (EGPA). EGPA je organizacija LGBT policajaca koja podržava sve LGBT pripadnike policije u Evropi i obezbeđuje podršku svim članovima LGBT zajednice.

Vesti nedelja 30.09. 14:18 Komentara: 47

Kada se neko našali sa Apple fanovima...

Korisnici Apple proizvoda poznati su po tome da prate svaki korak ovog tehnološkog giganta sa skoro religioznom posvećenošću. Zamislite šta bi se desilo kada bi neko probao da ubedi ljude koji su u redovima danima čekali izlazak novog iPhonea 5 da je cela pošiljka upravo uništena pred njihovim očima od strane jednog Apple radnika...

Vesti subota 29.09. 16:57 Komentara: 37
strana 1 od 112 idi na stranu