Najstarije prostitutke Amsterdama (VIDEO)

Na filmskom festivalu koji se održava u Njujorku biće prikazan dokumentarac o dve 69-godišnje sestre prostitutke.

Život

Izvor: B92

Sreda, 30.05.2012.

18:30

Default images

"Meet the Fokkens" prati Luis i Martin, veteranke amsterdamske Ulice crvenih svetiljki. U dokumentarcu ove blizanke govore o 60-im godinama prošlog veka, otkad se mnogo toga promenilo, piše Daily Mail.

"Ne mogu da vam opišem koliko smo trikova imali. Retko kad smo stvarno imale seks, osim ako nam nisu jako dobro platili", rekla je Luis.

"Nekad bi nam policajac kucao na prozor ako bismo pokazale malo više gležnja, a danas cure diluju kokain u svojim kabinama", dodala je iskusna Luis.

Njena sestra još uvek radi, dok je ona odustala zbog artritisa.

"Moja sestra još uvek radi, potreban joj je novac. Ne može se živeti samo od ušteđevine i penzije", kazala je Luis u dokumentarcu.

69-godišnjakinje su snimane i u poseti seks šopu, gde su komentarisale vibratore. Međutim, gospođe su se dotakle i nekih ozbiljnijih tema.

Otkrile su tako kako su se oslobodile svojih makroa i neko vreme vodile sopstveni bordel i organizovale prvi neformalni sindikat za prostitutke.

Reditelji Gabriel Provas i Rob Šrode otkrili su za “ABC News” kako je ovo priča koju su želeli da ispričaju.

"Luis i Martin su prave staromodne amsterdamske kurve: slobodne, vesele i ne boje se nikog", rekli su reditelji.

Iako je prostitucija u Amsterdamu legalna, sestre su nailazile na probleme, ali to ih nikad nije previše omelo.

"Radila si taj posao, bila si kurva. Nikad se nećeš rešiti tog imena. Uvek će te zvati kurvom, zato, budi kurva", rekla je Martin Luisi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: