- Vesti -

Drinska regata Bajina Bašta 2008.

Drinska regata je najstarija manifestacija turističko-rekreativnog karaktera na reci Drini koju već 15 godina u spomen na drevnu tradiciju drinskih splavara organizuju S.T.C. „Bajina Bašta“ i Opština Bajina Bašta.

Podeli

Drinska regata je centralna turističko-rekreativna manifestacija koja bi trebalo da predstavi turističku ponudu ovog kraja. Regata je najposećeniji događaj u Zapadnoj Srbiji i centralna letnja manifestacija na vodi. Očekuje se da ova manifestacija na reci Drini, tokom tri dana, različitim sadržajima privuče preko 10.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva.

Regata počinje 17. jula Igrama bez granica na jezeru Perućac. Na igrama učestvuju studenti Fakulteta za fizičko vaspitanje, sportski klubovi ali i sve druge ekipe koje se prijave. Igre će pratiti i celodnevni zabavno muzički program.

Program regate nastavlja se sutradan, 18. jula od 16 časova takmičarskim spustom niz Drinu u kome učestvuju brojna sportska društva iz cele Srbije. Drugi dan manifestacije završava se zabavnim programom i koncertom sastava Delča i sklekovi, Gama, Lotke ex Kraljevski apartman, BandX –ACDC tribute, Najda (Smak) i Gale (Kerber), Van Gogh u okviru Most Festa na ućšu reke Rače u Drinu.

Treći dan regate, 19. jul rezervisan je za onaj glavni događaj, odnosno zabavno-rekreativni spust koji počinje u 11 časova i u kojem učestvuju stotine plovila i posada, uz trubače, plutajući šank, muzički splav, roštilj i ostale specijalitete domaće kuhinje na reci i obavezno kupanje. U večernjim satima Most Fest: na kome će nastupiti Trigger, Kisser-KISS tribute, Queen-Real tribute band, Divlje jagode, Dado Topić I grupa Time.

Ovogodišnja regata se završava u nedelju 20. jula kada je na programu di džej žurka u okviru Most Festa. Učestvuju najpoznatiji domaći di džejevi, dok je kao zvezda večeri najavljen Marko Nastić.

Drinska regata je već godinama omiljena letnja domaća destinacija brojnih javnih ličnosti, koje će i ove godine splavariti Drinom na „VIP splavu“. Pored „VIP splava“ na regati plovi i još nekoliko drvenih splavova, izrađenih po originalnom uzoru na stare drinske splavare, koji su plovili na deblima posečenim u šumovitoj Tari. Više čamaca sa trubačima tradicionalno prati nekoliko kilometara dugačku povorku Regate i daje joj ritam.

U sva četiri dana trajanja programa Regate biće organizovan mini sajam suvenira i domaće radinosti na trgu u Bajinoj Bašti.

strana 1 od 27 idi na stranu