Sajsi Mc kuma Prajda; Grad vrvi od policije FOTO

Zvanično je počela Prajd nedelja, a za kumu je izabrana popularna pevačica i tekstopisac, Ivana Rašić, poznatija kao Sajsi MC.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.09.2022.

18:02

Sajsi Mc kuma Prajda; Grad vrvi od policije FOTO
Foto:Shutterstock/ToskanaINC

Danas počinje Nedelja ponosa, koja će slaviti umetnost, ljubav i slobodu nizom kulturno-umetničkih događaja i edukativnih radionica.

U centru Beograda je primećeno pojačano obezbeđenje od strane jedinica interventne i policije, kako se koncentracija policijskih vozila nalazi prvenstveno oko Doma omladine tu će se i doržati pojedina dešavanja, obzirom da je Prajd info centar tu i smešten.

Prema saznanjima reporterke B92.net sa lica mesta, trenutno nema nikakvih problema u centru prestonice i postoji velika nada da će tako biti i cele nedelje.

Kuma ovogodišnjeg Prajda, Sajsi MC je godinama javno podržavala LGBT populacije i nikada se nije libila da stane na njenu stranu.Nakon komentarisanja da će Prajd šetnja biti otkazana Sajsi je istupila javno i rekla: "Nećemo šetati nego nadrkano hodati", aludirajući na jedan od svojih hitova.

LGBT klinci su nam se izjadali o svemu što ih muči: "Idem na 'Prajd' sa tatom mog druga"
Foto:B92
Podsećamo, danas je ispred Palate Srbija, podizanjem zastava duginih boja zvanično je počela manifestacija Evroprajd 2022. Beograd je ovogodišnji domaćin panevropske manifestacije koja će trajati do nedelje. Tradicionalna šetnja, na čijem održavanju organizatori insistiraju, zakazana je za subotu.

Ispred organizacije Evroprajd 2022 obratili su se, jedan od organizatora Goran Miletić i Marko Mihailović u ime direktnog organizatora manifestacije. Pored njih, nakon podizanja šarenih zastava su se obratile i kuma Ivana Rašić, Sajsi MC i Kristin Garina, predsednica Evropske asocijacije organizatora prajdova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

220 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: