Tozovac se borio do poslednjeg dana...

Predrag Živković Tozovac preminuo je od posledica koronavirusa, na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, a pre toga je bio smešten u KBC Dragiša Mišović.

Izvor: B92

Utorak, 06.04.2021.

13:33

Tozovac se borio do poslednjeg dana...
Foto: Printscreen/TV Prva

Prema nezvaničnim informacijama, pre dva dana Tozovac je pušten iz KBC Dragiša Mišović, otišao je kući, ali danas je preminuo na VMA. Slavni pevač napunio je 22. januara 85 godina.

Kako nezvanično saznajemo, Predrag Živković Tozovac u nedelju je pušten iz KBC Dragiša Mišović, pošto se dobro osećao.

Legendarni pevač kući je pušten pošto mu se zdravstveno stanje poboljšalo, bio je stabilno. Međutim, nakon toga je primljen na VMA, gde je i preminuo, pošto mu je srce stalo.

On je do poslednjeg dana verovao da će pobediti opaki virus, o čemu svedoči i njegova izjava koju je za jedan portal dao pre samo 6 dana, 31. marta.

"Bolje sam mnogo. Ide nabolje, ide. Još sam u bolnici, ali nadam se da ću uskoro kući. Ako bog da, biće sve kako treba. Mislim da su mi pluća mnogo bolje", rekao nam je tada Tozovac.

Podsetimo, Tozovac je 5. marta, tokom dana, primljen u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu sa potvrđenim koronavirusom i upalom pluća. Pevač je bio priključen na kiseonik, a kada je primljen u bolnicu bio je u teškom stanju, ali stabilno. Međutim, Tozovac nažalost nije uspeo da pobedi koronavirus.

Tozovac je rođen u Kraljevu 1936. godine, od oca Svetozara Toze Živkovića, po kojem je i dobio nadimak, i majke Budimke. Oktobra 2012. dobio je diplomu zaslužnog građanina grada Kraljeva.

Mnogi ga smatraju najvećim gospodinom srpske narodne muzike. Njegove pesme nisu izbledele sa godinama pa su tako i dan-danas neizbežan repertorar na svim proslavama i veseljima, poput "Ti si me čekala", "Oči jedne žene", "Jesen u mom sokaku", "Leno, Leno, Magdaleno" i drugih...

Slavni pevač se početkom 2021. godine venčao sa svojom životnom saputnicom Emilijom Mimom i to nakon 40 godina ljubavi i zajedničkog života.

Tozovac je bio srpski kompozitor, tekstopisac, harmonikaš i pevač narodne i folk muzike, najpoznatiji po pesmama "Tražiću ljubav novu", "Vlajna", "Jesen u mom sokaku", "Mirjana", "Ti si me čekala", "Violino ne sviraj" "Ovamo Cigani", "Oči jedne žene", "Prazna čaša", "Jeremija" i drugim. Rođen je 22. januara 1936. godine u Kraljevu.

Predrag Tozovac je pre nepuna četiri meseca stao na ludi kamen i venčao se sa životnom saputnicom Emilijom u intimnoj atmosferi doma. Pevač je venčanje planirao godinama, ali su različite životne okolnosti učinile da se to dogodi tek pred kraj prošle godine. Tozovac i Emilija bili su u ljubavi već 40 godina, a nešto manje od toga su živeli zajedno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: