Nastavlja se priča o zlostavljanom dečaku: On i majka nestali sa društvenih mreža

Nakon što se snimak devetogodišnjeg Kvejdena iz Australije koji uplakan govori da želi da umre zbog maltretiranja u školi raširio internetom i izazvao brojne reakcije širom sveta, dečak i njegova majka, potpuno su nestali sa društvenih mreža.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.02.2020.

12:03

Nastavlja se priča o zlostavljanom dečaku: On i majka nestali sa društvenih mreža
Foto: Getty/Jason McCawley / Stringer

Razlog za to su bili ružni komentari zbog kojih je majka ovog dečaka odlučila da se povuče sa Fejsbuka i Instagrama. Iako su mnogi bili dirnuti ovom pričom, te su podršku poslali mnogi, pa i slavne ličnosti poput glumca Hjua Džekmena, bio je nažalost i veliki broj onih koji su svojim komentarima nastavili da maltretiraju dečaka s dijagnozom ahondroplazije.

Video-snimak koji je dirnuo svet je obrisan, a profil koji je vodila njegova majka Jaraka Bajles je deaktiviran ili zaključan za javnost.
Foto: Getty/Jason McCawley / Stringer
Na internetu su pojedini komantarisali da Kvejden nije dečak već da ima 18 godina i da je glumac. Te glasine su otišle toliko daleko da je njegova majka morala da se oglasi na Fejsbuku kako bi ga odbranila. Mnogi su uzeli dečakove fotografije i širili su lažne informacije, a zbog svega toga, njegova majka je odlučila da se povuče sa društvenih mreža.

Dečakovim godinama se bavila i pevačica Kardi Bi, koja je rekla da veruje da je u pitanju devetogodišnji dečak.
Foto: Getty/Jason McCawley / Stringer
"Mislim da ne laže o tome koliko ima godina. To što postoji video snimak kako baca novac i ponaša se kao gangster, to ne znači da deca mogu da ga maltretiraju", rekla je Kardi Bi, prenosi portal 7news, te navode da je taj originalan video obrisan sa interneta.

Internet-stranica "The Stand Tall 4 Dwarfism" koju je vodila dečakova majka takođe je deaktivirana. Kvejdena su podržale mnoge slavne ličnosti, pa i ragbi tim "Indigenous" , koji su ga pozvali da im se pridruži na terenu pre velike utakmice u okviru nacionalne australijske lige. Kvejden je tada izašao sa toimom na teren držeći za ruku kapitena tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: