Saudijci grade jedan od najvećih centara zabave na svetu /VIDEO

U blizini Rijada, glavnog grada Saudijske Arabije, postavljeni su temelji projekta "Kvidija", koji će biti jedan od najvećih centara zabave na svetu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.04.2018.

17:04

Saudijci grade jedan od najvećih centara zabave na svetu /VIDEO
Foto: Youtube Screenshot/ NTV

"Anadolija" je objavila da su ceremoniji postavljanja temelja centra, koji bi trebalo da bude izgradđn na području udaljenom 40 kilometara zapadno od Rijada na površini od 334 kvadratna kilometra, prisustvovali saudijski kralj Salman bin Abdulaziz al Saud, saudijski prestolonaslednik Muhamed bin Salman i brojni regionalni i međunarodni investitori, prenosi N1.

Pretpostavlja se da će po izgradnji "Kvidije" milijarde dolara koje saudijski državljani na zabavu troše u inostranstvu ostati na domaćem tržištu, da će strani investitori doći u zemlju, i da će to područje postati popularna turistička destinacija za posetioce iz regiona i celog sveta.

Prva faza projekta bi mogla biti završena već 2022. godine. Saudijska novinska agencija SPA javila je kako je predsedavajući izvršnog odbora projekta Majkl Rajnenger na svečanoj ceremoniji izjavio kako projekat, s njegovim sportskim, zabavnim i kulturnim aktivnostima, čeka blistava budućnost.

Rajnenger je kazao kako će se raditi s istaknutim stručnjacima kako bi posetiocima i svim stanovnicima Saudijske Arabije ponudili novu vrstu zabave. On je dodao da je ovaj projekat jedan od kamena temeljaca Vizije za 2030. godinu.

Rajnenger je istakao da dve trećine stanovništva Saudijske Arabije čine osobe mlađe od 35 godina, ali je dodao i kako će projekat biti ozbiljno tržište i za međunarodne investitore i zbog blizine glavnog grada.

Predsedavajući izvršnog odbora projekta je rekao da će "Kvidija", površinski gledano, biti 2,5 puta veća od "Dizni sveta" u Orlandu i da će od 2030. godine moći da primi 17 miliona posetilaca. Osim toga, pretpostavlja se da će, zahvaljujući ovom projektu, biti otvoreno oko 57.000 radnih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: