Postignite balans u organizmu ovim jednostavnim "trikom"

Još su stari Grci govorili da čovek treba da bude umeren u svemu, da pronađe ravonotežu i živi u harmoniji sa sobom i svetom. Harmoniju, odnosno balans, čovek treba da nađe prvo sa svojim organizmom, a za početak, to može da učini sa adekvatnom ishranom.

Život

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2019.

10:00

Postignite balans u organizmu ovim jednostavnim
Foto: luckybusiness/depositphotos.com

Balans ćemo postići ravnomernim unošenjem različitih namirnica, odnosno iz svih grupa podjednako - voća, povrća, žitarica, mlečnih proizvoda i namirnica obogaćenih proteinima. Međutim, za balans u organizmu, neophodan i probiotski jogurt.

On je odavno postao neizostavan proizvod uz pojedine obroke i to ne samo zahvaljujući svom ukusu, već i zbog toga što je dobar za opšte zdravlje. Naime, od probiotskog jogurta imamo brojne koristi – utiče na varenje i uspostavlja ravnotežu u organizmu.

Probiotski jogurt može da se pije svakog dana, pogotovo se to preporučuje onima koji vode užurban način života, te zbog toga nemaju dovoljno vremena da se posvete zdravoj ishrani.

Ovaj jogurt reguliše crevnu mikrofloru i nadutost, a lekari savetuju da se pije svakog dana, te ga preporučuju pre nekih lekova, što potvrđuju i pojedina medicinska istraživanja.

Jedno takvo istraživanje sprovedeno je i u KBC „Bežanijska kosa“,a u kojem je potvrđeno da konzumacija Balans+ probiotskog jogurta reguliše varenje nakon samo 10 dana kontinuirane upotrebe i ubrzava metabolizam. Balans + sadrži proteine i vlakna, što dodatno stvara osećaj sitosti, a nutritivne vrednosti jogurta rastu usled sadržaja veće količine zdravih bakterija.

Preporučuje se da se dnevno popije 500g ovog jogurta.

Ova studija je pokazala ne samo da je probiotski jogurt dobar za opšte zdravlje, regulisanje varenja i smanjenje telesne mase, već i da probiotici pojačavaju zastupljenost dobrih bakterija u organizmu, pa utiču i na smanjenje anksioznosti i stresa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: