"Čujete li? Ovo sam ja dok se vozim preko kamenja na Marsu"

NASA je objavila još jedan audio-snimak rovera "Perseverans" koji je već mesec dana na misiji na Marsu, gotovo mesec dana nakon što smo dobili prvi video-snimak i zvuk sa ove planete.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 18.03.2021.

14:10

Nova fotografija rovera sa Marsa, Foto: Profimedia

U pitanju je zvuk sa Crvene planete. Čuje se brujanje i zujanje, koje rover svojim točkovima proizvodi dok se kreće i istražuje površinu Marsa.

Stigli smo na Mars - i, šta sad?

"Čujete li? Ovo sam ja dok se vozim preko kamenja na Marsu. Ovo je prvi snimak vožnje na Marsu", napisali su uz objavu na Tviteru, na nalogu koji na šaljiv način obaveštava javnost o postupcima rovera iz njegove perspektive.

Kako je Srpkinja spustila rover na Mars?

Rover "Perseverans" sleteo je na Mars 18. februara, a njegova misija je potraga za tragovima mikrobiološkog života u području kratera Jezero, jer naučnici veruju da je na Crvenoj planeti milionima godina unazad bio moguć život.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: