"Predsednik" Nik Sloter: Ja verujem u snove

Rob Stjuart, u Srbiji mnogo poznatiji kao Nik Sloter, drugi put je u našoj zemlji. Došao je da promoviše film “Slotera Nika za predsednika”, a popularni glumac odvojio je par minuta da odgovori na pitanja o slavi, Srbiji, rokenrolu, prijateljima, snovima i porodici.

Život

Izvor: B92

Utorak, 12.11.2013.

15:05

Default images

Da li si ranije nešto znao o Srbiji i o popularnosti koju je "Tropska vrelina" uživala u ovim krajevima?

Ne mnogo. Ime vaše zemlje je bilo pominjano uglavnom u negativnom kontekstu, s obzirom na dešavanja u bližoj istoriji. Ipak, to me nije sprečilo da se bolje upoznam sa Srbijom.

-- Pročitajte i Nika Slotera dočekao ajvar u Beogradu --

Kada si saznao da si "heroj" u Srbiji? I kako si odlučio da "moraš" da dođeš ovde?

Neverovatna je to stvar kako se velike i značajne stvari dešavaju slučajno. Gledajte film, tamo je sve objašnjeno, a pritom je i duhovito! Ti događaji su bili presudni i uz malu pomoć mojih velikih prijatelja pala je odluka da dođemo ovde i upoznamo ljude koji su toliko voleli Slotera Nika.

Kako reaguju tvoji prijatelji i porodica kada im pričaš o situaciji sa "Tropskom vrelinom" u Srbiji?

Iznenađenje je naravno bilo presudna "emocija", posebno zbog toga što smo svi pomalo želeli da zaboravimo "Tropsku vrelinu".

-- Pročitajte i Sloteru Niče, i bioskop ti sada kliče --

Vi tvrdite da "Tropska vrelina" i nije neka TV serija. U redu, ako tako mislite, zašto je onda postala toliko uticajna u Srbiji?

Verovatno zbog trenutka u kojem je emitovana kod vas. To su zaista bile sive godine vaše istorije, godine ratova, beznađa i diktature na koju više niko nije spreman. Ta serija, uprkos svemu, ima lakoću i dobre vibracije, koje su pomagale ljudima da se lakše suoče sa svakodnevicom.

-- Pročitajte i "Nik Sloter" najbolji dokumentarac --

Kako ste reagovali na Srbiju, kada ste u našu zemlju došli prvi put?

Neverovatan šarm i neki poseban optimizam su prve impresije o vašim ljudima, a vaš grad je predivan, baš takav kakav jeste.
Koliko puta ste do sada posetili Srbiju? Koje stvari vam se najviše dopadaju ovde? Da li ste tokom poseta primetili neke promene ovde?

Ovo je drugi, ali ne i poslednji put. Moj usvojeni brat je poreklom iz Srbije. Zove se Branko. I to je još jedna slučajnost koja me vezuje za Beograd, Srbiju. Ne znam da li se nešto promenilo ili nije, jer sam malo vremena ovde, ali... nisam baš siguran da bih voleo da se ovde nešto značajno menja.

Pre par godina imali ste "akciju" sa grupom Ateist rep i tada ste rekli da je to bilo ostvarenje vaših snova. Ispada kao da je Srbija mesto gde se ispunjavaju snovi?

Niste ovo mogli bolje da kažete. Ja verujem u snove.

-- Pročitajte i "Ateist rep slavi sa Nikom Sloterom" --

Šta možete da nam kažete o filmu “Slotera Nika za predsednika"?

To je sentimentalno putovanje u zemlju koja se borila za slobodu skandirajući : "Sloteru Niče, Srbija ti kliče", dok sam se ja borio da se oslobodim istog tog Nika Slotera i zaboravim ga.

Reakcije na film su bile odlične, ali kako ga je primila američka publika ili publika u nekoj drugoj zemlji?

Verovali ili ne, reakcije su svuda odlične, emotivne. Trudimo se da zvaničan sajt filma stalno apdejtujemo pres klipingom. Nakon Srbije, film premijerno igra na filmskom festivalu u Vankuveru i veoma smo uzbuđeni zbog toga jer, kao i svuda u Kanadi, I tamo postoji ozbiljna srpska zajednica. Nadamo se da će se zabavljati, uživati i biti makar nakratko bliži svojoj predivnoj zemlji i svom gradu.

SLAUGHTER NICK FOR PRESIDENT - Official Trailer from Liza Vespi on Vimeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: