Pogledajte sporne fotografije sa izložbe

Policija je zatvorila za saobraćaj nekoliko ulica u blizini Centra za kulturnu dekontaminaciju u centru Beograda, u kojem će večeras biti otvorena izložba fotografija švedske umetnice Elizabet Olson Valin, nazvana "Ecce homo", čiju su zabranu zbog sadržaja kojima se vređaju verska osećanja zatražili patrijarh Irinej i desničarski pokret "Dveri".

Izvor: B92

Sreda, 03.10.2012.

19:22

Default images

Izložba je otvorena nešto posle 18h u Centru za kulturnu dekontaminaciju i otvorila ju je direktorka Centra Borka Pavićević. Reporter B92 javlja da je u centru velika gužva ali i da sve protiče mirno. Policija je okolne ulice zatvorila, razapela čelične rešetke, dok više stotina policajaca opremljenih za razbijanje demonstracija obezbeđuje kvart.

Izložba fotografija švedske umetnice Elizabet Olson Valin, nazvana "Ecce homo" organizovana je u okviru "Nedelje ponosa", manifestacije kojom pripadnici LGBT populacije nastoje da skrenu pažnju na ugroženost njihovih prava.

Pogledajte neke od spornih fotografija sa izložbe

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: