U Srbiji se šire četiri virusa VIDEO

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je u emisiji Jutro da nema razloga za produžetak školskog raspusta, iako su u Srbiji prisutne tri vrste gripa i kovid.

Zdravlje

Izvor: B92, Prva TV

Sreda, 17.01.2024.

09:23

U Srbiji se šire četiri virusa VIDEO
Foto: chaythawin/Shutterstock

"Prisutna su sva četiri virusa, ali polako pada broj obolelih. Mislim da i dalje treba podržavati i rekreativne nastave", rekla je Grujičićeva za televiziju Prva.

Pored toga, ministarka je uputila apel građanima da se vakcinišu protiv gripa.

"Trovalentna Torlakova vakcina je apsolutno dovoljna da vas zaštiti", naglasila je Danica Grujičić. Pored toga, ministarka Danica Grujičić je ovog jutra pričala i o zakazivanju pregleda magnetnom rezonancom od februara. Kako ministarka navodi, zakazivanje će biti pojednostavljeno i moći će da se završi pomoću tri klika.

Naime, novi sistem zakazivanja pregleda magnetnom rezonancom trebalo bi da zaživi od prvog februara.

"Mi sada imamo kol-centar, gde kada neko hoće da zakaže magnetnu, automatski u kol-centar ide podatak. Sestre i tehničari koji tamo rade pogledali su dijagnozu, pogledali su kada je sledeća kontrola, i pred kontrolu su zakazali magnetnu rezonancu. Kada se sve uklopi, svuda u Srbiji će biti zakazivanje na klik", kaže doktorka Danica Grujičić.

Ministarka je govorila i o listama čekanja za ostale vrste pregleda, a sve o tome možete saznati u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: