Radionica "Građani u promišljanju" u nedelju 13. januara

U organizaciji Sekcije Društva Grupnih Analitičara Beograd (DGAB) i Consulting-Art u nedelju 13. januara od 10.00 do 14.30 časova održaće se radionica “Građani u promišljanju“.

Podeli

Voditeljke programa su dr Marina Mojović, predsednik sekcije DGAB, psihijatar, mr.sci, psihoanalitički psihoterapeut, trening grupni analitičar, psihoanalitički organizacioni konsultant i dr Jelica Satarić, član sekcije DGAB, psihijatar, psihoterapeut, trening grupni analitičar, sa dugogodišnjim iskustvom rada sa grupama.

“Građani-u-promišljanju” su dobrotvorna aktivnost koju već više od 15 godina organizuje Sekcija Društva Grupnih Analitičara Beograd (DGAB) u saradnji sa Consulting- Art Beograd. To je razgranati program građanskih psiho-socijalnih radionica, koje se održavaju po jedna u svakom godišnjem dobu.
“Građani-u-promišljanju” (koje se zovu i “narodne mislionice” ili “promišljaonice”) su radionice, koje zainteresovanim učesnicima pružaju mogućnost da u podsticajnom okruženju razgovaraju o raznim društveno-psihološkim temama iz uloga građana Srbije, Evrope i sveta o aktuelnom trenutku u društvu i našim zajednicama, kao i u drugim društvima - iz svojih različitih perspektiva brojnih građanskih uloga: kao zaposlenih radnika i saradnika, nezaposlenih ili penzionera, kao rođaka, supružnika, roditelja ili dece, kao komšija ili prolaznika na ulicama, kao društveno-političkih sagovornika, učesnika u kulturnim događajima, birača, lidera i menadžera u svojim organizacijama, sportskih navijača ili aktivista, pacijentata u zdravstvenom sistemu, ili ulogama pomagača, itd)..

Radionica je besplatna i održava se u prostorijama Consulting-Art u ulici Petra Lekovića 115 u Beogradu. Prijave i infomacije putem mejla gradjani.u.promisljanju@gmail.com, kao i na jellicasa@gmail.com i dr.marinamojovic@gmail.com.

Svaka radionica je organizovana i osmišljena tako da učesnici mogu zajedno da promišljaju o različitim stavovima i iskustvima, zajedno da dožive osećanja koja se pojavljuju i pričaju, kako bi se otvorio prostor u kome različitosti polako mogu da postaju aspekti bogatijeg i više integrisanog doživljaja i razumevanja društveno-psihološke realnosti u kojoj živimo. Mogućnost da ljudi požele jedni druge zaista da saslišaju šta misle i osećaju, eventualno i tamo gde postoji veliki sukob perspektiva, pa time i potencijalna mržnja, svađe i rasprave, stvara zainteresovanost da se kreira i uči veština dijaloga - umesto naših čestih sklonosti ka jednoumlju, agresiji, građanskoj izolovanosti u doživljajima bezizlaznosti, beznadežnosti i besmisla. O takvim teškim osećanja, takođe se može govoriti, u težnji da se podele i razumeju.

strana 1 od 51 idi na stranu