Radionica "Građani u promišljanju" u nedelju 13. januara

U organizaciji Sekcije Društva Grupnih Analitičara Beograd (DGAB) i Consulting-Art u nedelju 13. januara od 10.00 do 14.30 časova održaće se radionica “Građani u promišljanju“.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 09.01.2019.

15:00

Radionica

“Građani-u-promišljanju” su dobrotvorna aktivnost koju već više od 15 godina organizuje Sekcija Društva Grupnih Analitičara Beograd (DGAB) u saradnji sa Consulting- Art Beograd. To je razgranati program građanskih psiho-socijalnih radionica, koje se održavaju po jedna u svakom godišnjem dobu.
“Građani-u-promišljanju” (koje se zovu i “narodne mislionice” ili “promišljaonice”) su radionice, koje zainteresovanim učesnicima pružaju mogućnost da u podsticajnom okruženju razgovaraju o raznim društveno-psihološkim temama iz uloga građana Srbije, Evrope i sveta o aktuelnom trenutku u društvu i našim zajednicama, kao i u drugim društvima - iz svojih različitih perspektiva brojnih građanskih uloga: kao zaposlenih radnika i saradnika, nezaposlenih ili penzionera, kao rođaka, supružnika, roditelja ili dece, kao komšija ili prolaznika na ulicama, kao društveno-političkih sagovornika, učesnika u kulturnim događajima, birača, lidera i menadžera u svojim organizacijama, sportskih navijača ili aktivista, pacijentata u zdravstvenom sistemu, ili ulogama pomagača, itd).. Svaka radionica je organizovana i osmišljena tako da učesnici mogu zajedno da promišljaju o različitim stavovima i iskustvima, zajedno da dožive osećanja koja se pojavljuju i pričaju, kako bi se otvorio prostor u kome različitosti polako mogu da postaju aspekti bogatijeg i više integrisanog doživljaja i razumevanja društveno-psihološke realnosti u kojoj živimo. Mogućnost da ljudi požele jedni druge zaista da saslišaju šta misle i osećaju, eventualno i tamo gde postoji veliki sukob perspektiva, pa time i potencijalna mržnja, svađe i rasprave, stvara zainteresovanost da se kreira i uči veština dijaloga - umesto naših čestih sklonosti ka jednoumlju, agresiji, građanskoj izolovanosti u doživljajima bezizlaznosti, beznadežnosti i besmisla. O takvim teškim osećanja, takođe se može govoriti, u težnji da se podele i razumeju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: