Piće koje ne bi trebalo da naručujete u kafićima – prepuno je bakterija

Naučite koja pića nikako ne treba da naručujete kako biste izbegli rizičan kontakt sa bakterijama.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.01.2022.

15:03

Piće koje ne bi trebalo da naručujete u kafićima – prepuno je bakterija
Foto: Profimedia

Ovim ne želimo da kažemo da sledeći put kada sednete u kafić treba da ponesete sopstvena higijenska sredstva, već jednostavno treba da naučite koja pića nikako ne treba da naručujete kako biste izbegli rizičan kontakt sa bakterijama.

Jedno istraživanje je pokazalo da se u piću koje svi naručujemo krije najviše bakterija, a to je čaša vode ili gazirani sok sa kriškom limuna. Istraživači su testirali 76 krišaka limuna iz 21 restorana i otkrili su da je 70 odsto, odnosno 53 kriške su bile zaražene bakterijama.

Iako ovo nije najobuhvatnije istraživanje na ovu temu i sami možete da primetite da je kriška limuna koju dobijate u čaši već unapred isečena, a da se te voćkice drže u plastičnim posudama na sobnoj temperaturi, što je idealno okruženje za bakterije.

Istraživanje nije jasno otkrilo izvor ovih bakterija, ali je otkrilo da ove bakterije ne mogu da prežive i razmnožavaju se u alkoholnim pićima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: