Diplomom do većeg broja dece VIDEO

Trudnice i mame koje imaju decu do jedne godine starosti, a koje studiraju na kragujevačkom univerzitetu, od sada će biti oslobođene troškova studiranja.

Izvor: B92

Petak, 15.03.2019.

11:03

Diplomom do većeg broja dece  VIDEO
Foto: diego_cervo / depositphotos

Ovu inicijativu Studentskog parlamenta, tačnije studentkinje četvrte godine Sandre Miljaković, jednoglasno je usvojio Senat Univerziteta.

Studenti su time želeli da doprinesu povećanju nataliteta bar na lokalnom nivou, a kragujevački univerzitet postao prvi u Srbiji koji je podržao ovakvu inicijativu.

Trudna studentkinja ćetvrte godine Jelena Delibašić kaže da joj ta odluka mnogo znači.

"Ima malo dete, a sada blizanačku trudnoću. Smanjenje troškova studiranja mi mnogo znači", pojasnila je ona.

Dekan Ekonomskog fakulteta Petar Veselinović je rekao da je taj fakultet i dos ad primenjivao olakšice za studiranje trudnica i porodilja, a da ih nove preporuke ohrabruju za dodatne benifite.

"Imamo trenutno 12 studentkinja koje su trudnice i 19 porodilja koje koriste godinu za negu bebe. Ne plaćaju školarinu i ispite, a ići ćemo i korak dalje.. ".

O čemu se radi i više detalja iz ove priče možete pogledati u prilogu TV Prve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: