Uputstva Ministarstva zdravlja: Kako da sprečimo zarazu koronavirusom VIDEO

Epidemija koronavirusa započela je u Kini i već se proširila na druge zemlje. Simptomi virusa su temperatura i kašalj. Tim stručnjaka u saradnji sa vladinim agencijama radi na sprečavanju virusa u Srbiji.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 28.02.2020.

15:31

Uputstva Ministarstva zdravlja: Kako da sprečimo zarazu koronavirusom VIDEO
Foto:depositphotos/vasilevkirill

Kako bismo umanjili rizik od zaraze, potrebno je da svi brinemo o higijeni i da pratimo uputstva Ministarstva zdravlja:

1. Pojačana i česta higijena ruku, naročito pre i posle jela i posle kijanja ili kašljanja.

2. Pokrivanje nosa i usta prilikom kašljanja ili kijanja papirnom maramicom ili rukavom u pregibu lakta.

3. Ukoliko osetite simptome, ostanite kod kuće, klonite se javnih mesta. nemojte odlaziti na posao, u školu ili obdanište.

4. Ako ste doputovali iz Kine, severne Italije ili drugog žarišta, stupite u kontakt s Ministarstvom zdravlja. U narednih 14 dana ostanite kod kuće i smanjite kontakte sa ukućanima.

Poštovanje preporuka i uputstava može da spreči širenje koronavirusa u Srbiji. Za više informacija posetite Covid19.rs, posebnu stranicu Ministarstva zdravlja Republike Srbije na internetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: