Promenio način života pre 60 godina i doživeo 104. rođendan

Proslavljeni kardiohirurg Elsvort Verham nedavno je napunio 104 godine. Prestao je da operiše u 74. godini, što je inače čak dve godine kasnije nego što zakon nalaže.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 13.02.2019.

11:21

Default images
Foto: Printscreen TV Prva

Do svoje 95. godine je predavao na univerzitetu i bio mentor mlađim lekarima i kada zatreba u operacionoj sali priskakao je u pomoć.

On smatra da je sve to uspeo zahvaljujući promeni načina života pre šest decenija. Možda njegovo telo samo izgledom govori o poznim godinama, ali on pri kretanju ne koristi štap, ne ide liftom, svakog dana sređuje baštu i kaže da mu je to najbolja vežba.

Poziv lekara ga je naterao da se reši loših navika i da premaši stotu godinu. Svakoga dana spava od osam do devet sati, budi se u pet ujutru.

Jede dva puta dnevno, za doručak su obavezne integralne žitarice s bademovim mlekom. Njegova supruga Barbara mlađa je 14 godina od njega a upoznali su se davne 1948. godine.

Pogledajte više u video-materijalu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: