Vivo broj jedan u Kini i pored slabije godine za proizvođače

U drugom tromesečju 2021. u Kinu je isporučeno 78,1 miliona jedinica telefona, a iako je to značilo pad isporuke za 11%, došlo je do promena na tržištu pa je Vivo izašao kao vodeći brend koji su favorizovali kineskiu kupci.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 03.08.2021.

09:57

Vivo broj jedan u Kini i pored slabije godine za proizvođače
Foto: TY Lim / Shutterstock.com

Vivo je na tržištu učestvovao sa udelom od 23,8%, a slede ih Oppo, Xiaomi i Apple prema podacima istraživačke kompanije International Data Corporation (IDC).

Isporuke pametnih telefona u Kini pale su uglavnom zbog pada poslovanja Huawei-ja nakon američkih sankcija kineskoj kompaniji, a proizvođač budžetskih telefona Honor, koji sada posluje nezavisno od kompanije Huawei zbog sankcija prošle godine, prvi put je ušao u top 5 u zemlji, iako su njihove isporuke pale za oko 46%, rekao je IDC.

IDC je rekao da su prva četiri imala značajan međugodišnji rast, ali nisu mogli nadoknaditi nagli pad drugih, uključujući Huawei, koji je nekada bio vodeći kineski brend pametnih telefona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: