Šta je sve do sada poznato o iPhoneu 11? VIDEO

Iako nas od objave novih iPhone modela dele meseci, kao i od objave iOS 13 softvera, YouTube kanal EverythingApple i dojavljivač Max Weinbach su objavili neke zanimljive informacije o dolazećim iPhoneima i iOS-u 13.

Izvor: GSM Arena, Benchmark
Podeli
Printscreen YouTube/EverythingApplePro
Printscreen YouTube/EverythingApplePro

Kada su iPhonei u pitanju, dva premijum telefona će imati velike OLED panele: 5,8-inčni za standardni i 6,5-inčni za Pro/Plus varijantu.

Izrez u vrhu ekrana je i dalje prisutan. Izveštaji pominju poboljšanu Face ID funkciju, kao i značajna poboljšanja za stereo zvučnike.

Kada su u pitanju poboljšanja kamera, već znamo da će ovogodišnji iPhonei imati tri kamere na poleđini - standardnu, telefoto i ultraširoku. Širokougaona kamera bi trebalo da omogući polje pregleda od 120 stepeni.

Apple će na poleđini implementirati i poboljšani LED blic. Pored ovoga, izbočina za kameru će biti značajno manja nego na prethodnim generacijama telefona.

Što se tiče iOS 13 funkcija, neke od njih su opisane. Tu je takozvani Dark Mode, koji će biti sistemski a primenjivaće se i na eksterne aplikacije. Međutim, Apple će se fokusirati na tamniju sivu umesto na pravu crnu pozadinu, kako se prethodno očekivalo.

Pored ovoga, iOS 13 će početi više da uči iz korisničih akcija i ponašanja, pa će tako biti dostupno pametno upravljanje RAM-om i drugo. Jailbreaking će takođe biti otežan.

strana 1 od 27 idi na stranu