Appleov savitljivi ekran prevazilazi aktuelnu tehnologiju FOTO

Apple navodno planira da svoj prvi savitljivi uređaj predstavi tokom 2020. godine, a sugeriše se da će ta kompanija imati kompletno drugačiji pristup ovom trendu čija se ekspanzija očekuje tokom 2019. godine.

Izvor: GSM Arena, Benchmark
Podeli
GettyImages
GettyImages

Nedavna prijava za patent kompanije Apple prikazuje nekoliko zanimljivih dijagrama. Skice pokazuju gotovo sve moguće načine na koji bi se savitljivi displej mogao prikačiti na uređaj i načiniti da funkcioniše mehanički.

Neke skice su jednostavnije od drugih - povezivanje dva dela. Nekoliko skica pokazuje i poprilično ambiciozan dizajn koji aktuelna tehnologija ne može da podrži, kada su uglovi i dijametar savijanja u pitanju.

Jedno od očiglednijih mogućih rešenja bi bio displej koji se obavija sa spoljne strane ostatka uređaja.

Ovo će biti i pristup koji će implementirati veliki broj kompanija koje će uskoro predstaviti svoje fleksibilne telefone.

Takođe, skice iz Apple patenta pokazuju da ovakav uređaj ne mora da bude simetričan, a Apple razmišlja i o rešenjima sa tri displeja. Više detalja i fotografija iz Apple-ovog patenta je dostupno ovde.

Vesti

Pratite DIDS 2019 konferenciju uživo na B92

Konferencija DIDS 2019 postala je svojevrsni brend u domaćoj internet zajednici, jer je reč o najposećenijoj konferenciji o internetu u zemlji. Ovogodišnju jubilarnu, desetu po redu konferenciju fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) organizuje 5. marta u hotelu „Metropol“ u Beogradu. Slogan Dana internet domena Srbije ove godine glasi „Digitalna transformacija je već počela“.

Vesti sreda 27.02. 09:49 Komentara: 0
strana 1 od 36 idi na stranu