Seksizam, diskriminacija, propaganda i finansijska kriza u Silicijumskoj dolini [podcast]

Tehnološki svet pred novogodišnje i božićne praznike pokazao je svoju tamnu stranu. Ponovo.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 22.11.2018.

23:12

Seksizam, diskriminacija, propaganda i finansijska kriza u Silicijumskoj dolini [podcast]
Protest zaposlenih u Googleu protiv politike kompanije u vezi sa seksualnim zlostavljanjem radnica / Foto: Mason Trinca/Getty Images

Problemi i protesti zbog seksualnog uznemiravanja i diskriminacije u Googleu, Facebookova prljava igra i nerešivi problemi, tehnološka industrija i kriptovalute u krizi vrednosti i identiteta slikaju depresivni pejzaž Tehnopolisa u prethodnim nedeljama. Da ne bude sve tako sivo pobrinuo se Samsung, iako pod oklopom, za kratko i pod slabim svetlom videli smo prototip savitljivog telefona sa dva ekrana kog očekujemo sledeće godine. Da li će nam promena oblika dobro doći ili je ovo nova kratkotrajna zabava rešićemo kada nam Galaxy F (ili kako će se već zvati) stigne. U nadi da smo sa lošim vestima za za ovu godinu završili čujemo se brzo sa novim uređajima i retrospektivnom godine. Pratite nas na YouTubeu, Mixcloudu, Twitteru (Aleksandar, Ivan), TuneInu, Viberu, preko RSS-a, ocenite nas u iTunesu ili gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

Hvala na slušanju, do sledeće epizode, sve najbolje!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: