Samsung traži kupce za višak Appleovih OLED ekrana

Stručni mediji i analitičari, koji prate dešavanja u IT svetu, već su preneli informaciju da je Apple počeo proces smanjenja proizvodnje prvobitno planiranog broja pametnih telefona iPhone X za oko 50 odsto.

Izvor: B92
Podeli
GettyImages
GettyImages

Odluka Applea za posledicu ima višak OLED ekrana, koje Samsung Display, ćerka firma korejskog Samsunga, ne može više da isporuči.

Zbog toga je Samsung Display, navodno, u potrazi za novim kupcima koji su zainteresovani za višak OLED panela.

Većina proizvođača, međutim, zasada ne želi da u svoje pametne telefone ugrađuje skuplje OLED ekrane, već se oslanjaju na jeftinije LCD panele koji imaju i do 40 odsto nišu cenu, prenosi Bug.

Zbog toga postoji mogućnost da će Samsung Display zabeležiti manje prihode na tržištu, na kojme južnokorejskoj kompaniji glavnu konkurenciju predstavljaju kako kineski proizvođači tako i domaći konkurent LG Display.

Vesti

Majneri kriptovaluta u 2017. kupili 3 miliona grafičkih kartica

Iako je vrednost Bitcoina, ili bilo koje druge kriptovalute, izuzetno nestabilna, mnogi se hvataju u koštac sa tim rizikom u nadi da će zaraditi ogromnu sumu novca. Taj rizik se najviše isplatio prodavcima grafičkih kartica, pošto su u 2017. godini majneri kupili čak 3 miliona kartica ukupne vrednosti od 776 miliona dolara.

Vesti sreda 28.02. 21:20 Komentara: 10
strana 1 od 53 idi na stranu