Samsung traži kupce za višak Appleovih OLED ekrana

Stručni mediji i analitičari, koji prate dešavanja u IT svetu, već su preneli informaciju da je Apple počeo proces smanjenja proizvodnje prvobitno planiranog broja pametnih telefona iPhone X za oko 50 odsto.

Izvor: B92
Podeli
GettyImages
GettyImages

Odluka Applea za posledicu ima višak OLED ekrana, koje Samsung Display, ćerka firma korejskog Samsunga, ne može više da isporuči.

Zbog toga je Samsung Display, navodno, u potrazi za novim kupcima koji su zainteresovani za višak OLED panela.

Većina proizvođača, međutim, zasada ne želi da u svoje pametne telefone ugrađuje skuplje OLED ekrane, već se oslanjaju na jeftinije LCD panele koji imaju i do 40 odsto nišu cenu, prenosi Bug.

Zbog toga postoji mogućnost da će Samsung Display zabeležiti manje prihode na tržištu, na kojme južnokorejskoj kompaniji glavnu konkurenciju predstavljaju kako kineski proizvođači tako i domaći konkurent LG Display.

Vesti

Review: Sword Art Online: Fatal Bullet

Sword Art Online je svoj život započeo kao serijal laganih novela koja je zbog svog settinga veoma dobro reagovala sa japanskom mladom publikom, dovoljno da bude pretvorena u manga strip pa zatim i anime serijal, koji je isto toliko dobro prošao, ako ne i bolje.

Vesti petak 16.03. 12:30 Komentara: 0

Webiz već sada nadmašio prošlogodišnju konferenicju

Ostalo je još malo vremena do šeste Webiz konferencije u Zrenjaninu koja se održava od 23. do 25. marta u hotelu Vojvodina. U Webiz timu kažu da je odziv učesnika izuzetan i da će ove godine biti prinuđeni da prijave zatvore nešto ranije. Predavači iz zemlje i inostranstva, zanimljive teme i predavanja, radionice i paneli, ali i potpuno novi formati, dovoljan su razlog da Zrenjanin od 23. do 25. marta.

Vesti petak 16.03. 11:41 Komentara: 0
strana 1 od 1737 idi na stranu