Samsung traži kupce za višak Appleovih OLED ekrana

Stručni mediji i analitičari, koji prate dešavanja u IT svetu, već su preneli informaciju da je Apple počeo proces smanjenja proizvodnje prvobitno planiranog broja pametnih telefona iPhone X za oko 50 odsto.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2018.

16:00

Samsung traži kupce za višak Appleovih OLED ekrana
GettyImages

Odluka Applea za posledicu ima višak OLED ekrana, koje Samsung Display, ćerka firma korejskog Samsunga, ne može više da isporuči.

Zbog toga je Samsung Display, navodno, u potrazi za novim kupcima koji su zainteresovani za višak OLED panela.

Većina proizvođača, međutim, zasada ne želi da u svoje pametne telefone ugrađuje skuplje OLED ekrane, već se oslanjaju na jeftinije LCD panele koji imaju i do 40 odsto nišu cenu, prenosi Bug.

Zbog toga postoji mogućnost da će Samsung Display zabeležiti manje prihode na tržištu, na kojme južnokorejskoj kompaniji glavnu konkurenciju predstavljaju kako kineski proizvođači tako i domaći konkurent LG Display.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: