Rešen problem "zimogrožljivosti" iPhonea X

Ponosni vlasnici iPhonea X koji žive u hladnijim područjima doživeli su neprijatno iznenađenje.

Izvor: tportal.hr
Podeli
GettyImages
GettyImages

Njihov novi pametni telefon, od 1.000 dolara, doslovno se ukoči usled naglog pada temperature. U slučaju da ste, recimo, izašli iz kuće na temperaturu od minus pet stepeni, ekran jednostavno ne bi reagovao na dodir.

Apple je, međutim, pronašao rešenje koje nudi kao najnoviju softversku "zakrpu" koja stiže uz iOS-1 11.1.2. Ona dolazi sa napomenom: "Nadogradnja popravlja problem sa privremenom neaktivnošću ekrana iPhoea X nakon pada temperature."

Ovaj bizarni bag postao je aktualan pre nedelju dana, nakon što su korisnici iz hladnijih područja shvatili da se njihovi uređaji "ukoče" posle izlaska na svež vazduh.

Smartfoni, generalno, nisu skloni naglim promenama temperature, što je Apple čak naglasio napomenom: "Korištenje iOS uređaja pri vrlo niskim temperaturama moglo bi da skrati životni vek baterije, pa čak i da ugasi uređaj".

Nova zakrpa rešava i "problem sa distorzijom Live fotografija i videa snimanih iPhoneom X".

Vesti

Crytek tužio developere igre Star Citizen

Izgleda da razvojni studio igre Star Citizen, Cloud Imperium Games, još uvek nije skroz raskrstio sa Crytekom, pošto je sada pokrenuta tužba zbog kršenja ugovora i autorskih prava, iako su pre godinu dana objavili prestanak korišćenja njihovog endžina i prešli na Amazonov Lumberyard enžin.

Vesti petak 15.12. 11:10 Komentara: 4
strana 1 od 1697 idi na stranu