Novi izvor zarade Facebooka: Oglasi i u Messengeru

Facebook počinje s testiranjem prikazivanja oglasa u Messengeru, što verovatno neće oduševiti korisnike, ali Zakerbergovoj kompaniji bi trebalo da donese milione dolara profita.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 28.01.2017.

08:40

Novi izvor zarade Facebooka: Oglasi i u Messengeru
Foto: mkhmarketing / Flickr.com

Ekipa u Facebooku svesna je da ne mogu previše da povećaju broj oglasa koji se korisnicima prikazuju na news feedu i pokušavaju da pronađu nove načine povećanja prihoda. Jedan od tih načina, kako je najavljeno početkom ovog meseca, jeste ubacivanje oglasa unutar video-zapisa koji se prikazuju na ovoj društvenoj mreži – pri čemu se oglasi neće prikazivati na početku ili na kraju videa, već nakon dvadesetak sekundi.

U poslednje vreme ekipa iz Zakerbergove kompanije testira još jedan novi način zarade oglašavanjem i nameravaju da počnu da prikazuju oglase i unutar Messengera. Na početku oglasi bi trebalo da se prikazuju samo u donjem delu ekrana na kojem su prikazani poslednji razgovori (ispod dela "Podeljeni dani" i "aktivni korisnici" biće deo za sponzore) pa ne bi trebalo da se prikazuju unutar samih razgovora.

Sada je jasno zašto je Zakerberg odvojio Messenger od mobilne aplikacije – korisnici su na početku kritikovali ovaj potez, ali s vremenom je većina njih ipak preuzela posebnu aplikaciju tako da je Facebookova aplikacija za dopisivanje preuzeta na više od milijardu uređaja.

Iz ove kompanije kažu da kompanije koje se budu oglašavale unutar Messengera neće moći da kontaktiraju korisnike (osim ako im sami korisnici prvi ne pošalju poruke), odnosno slati im spam poruke.

Ova opcija će se na početku testirati samo u Australiji i na Tajlandu, a ako u Facebooku budu zadovoljni s rezultatima, onda će se proširiti na sve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: