Hoće li PlayStation 4 doneti profit?

PlayStation 4 će u početku praviti gubitke za Sony sa svakom prodatom next-gen konzolom.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: tportal.hr, Autor: Karlo Šoltiæ

Nedelja, 29.09.2013.

18:12

Default images

Vest očekivanom gubitku kompanije Sony je otkrio Masajasu Ito u nedavnom intervjuu za Eurogamer. Sony očekuje da će prosečni kupac potrošiti dodatni novac na igre i PlayStation Plus članstvo i tako ublažiti gubitke generisane konzolom.

Ito ističe da ako igrači i ne kupe dodatne stvari prilikom lansiranja nove konzole, PlayStation 4 će početi generisati profit mnogo pre od svog prethodnika čiji su troškovi proizvodnje bili ogromni zbog razvoja Cell procesora. PlayStation 3 je zbog te činjenice tek nakon nekoliko godina na tržištu počeo da donosit profit Sonyju.

Ranije ove godine Sony je izjavio da ne očekuje da izgubi mnogo novca lansiranjem konzole PlayStation 4. "Za razliku od PlayStationa 3, ne planiramo velike gubitke izlaskom PS-a 4" rekao je finansijski direktor Sonyja Masaru Kato.

Sony je već počeo da preduzima korake da ohrabri igrače da pređu sa stare na novu konzolu prilikom ili ubrzo nakon lansiranja next-gen konzole nudeći velike popuste na PS4 igre koje igrači već poseduju na PlayStationu 3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: