PS telefon će koštati 500$

Playstation telefon kompanije Sony Ericsson sve je češći predmet interesovanja elektronskih medija i o njemu se širi sve više nezvaničnih informacija.

Izvor: MobiHobi

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.11.2010.

17:10

Default images

Nije više nikakva tajna da takav uređaj postoji, a po svoj prilici, premijeru bi mogli da vidimo ranije nego što smo mislili. Najnovije informacije dolaze sa portala TechCrunch, koji prenosi reči "neimenovanog, ali pouzdanog izvora".

Taj izvor tvrdi da telefon ima fantastičan ekran, koji se bez problema može uporediti sa retina displejom iPhonea 4. Ekran je zasnovan na tehnologiji koja se koristi kod Bravia televizora kompanije Sony, što će biti poseban marketinški adut.

Po rečima ovog izvora, premijera telefona neće biti održana ove godine (iako su se pojavile informacije da bi se to moglo desiti u decembru), a najverovatnije će svetlost dana ugledati u februaru, na Svetskom mobilnom kongresu, kako je i nagovešteno iz same kompanije.

Cena Playstation telefona bi trebalo da se kreće oko 500 dolara, a u tu cifru je uključeno i pet igrica. Cena pojedinačnih igrica trebalo bi da se kreće oko 10 dolara. TechCrunch dalje piše da će telefon raditi na potpuno novoj igračkoj platformi, a ne na nekoj modifikaciji Playstation sistema, što bi moglo da opravda ranije glasine da će uređaj debitovati pod robnom markom Xperia.

U tekstu su potvrđena i nagađanja o brendu Z-System kao imenu za tu novu igračku platformu i sistem distribucije igrica. Ipak, sasvim je realno od starta očekivati neke poznate naslove kompanije Sony, kakav je legendarni Tekken.

Takođe, nije definitivno poznato da li će se igrice skidati preko nezavisne aplikacije na telefonu ili preko Android Marketa. Ova druga opcija sasvim je verovatna, s obzirom da postoje glasine da Sony Ericsson sa Googleom radi na posebnom igračkom odseku za Android Market.

Za kraj, izvor TechCruncha je rekao da je imao prilike da proba prototip uređaja, te da je impresioniran hardverskim performansama i opštim igračkim iskustvom, za koje tvrdi da je najbolje na mobilnim telefonima do sada. Takođe, od njega saznajemo da će i novi telefon Xperia X12, kojeg znamo i po kodnom imenu Anzu, takođe imati Bravia ekran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: