Kineski konkurent Boston Dynamics-u ima sablasno realistične četvoronožne robote VIDEO

Kineska kompanija za robotiku Unitree predstavila je svog najnovijeg robota, A1, na Sajmu potrošačke elektronike (CES) početkom 2020. Sada Unitree koristi društvene mreže kako bi pokazao trikove koje mogu novi roboti, a oni deluju kao da je kraj sveta vrlo blizu.

Izvor: Businessinsider
Podeli

Robot je mali, širok oko jednog i dugačak dva metra i može šokantno brzo da se kreće. Unitree kaže da je brzina hodanja robota oko 12 kilometara na čas. Hodanje nije jedina stvar koju mogu da urade - video snimci pokazuju kako izvode sve vrste skokova i okretanja, zahvaljujući fleksibilnim zglobovima i snažnom motoru. Svaka noga ima čak i senzore koji priupljaju informacije koje se šalju u motor kako bi pokreti bili efikasniji.

A1 je težak oko 26 kilograma, uključujući bateriju, a trajanje baterije je do dva sata. Može da nosi i do 11 kilograma, s potencijalom da bude robot za isporuku. Pametna kamera omogućava prenos video zapisa u realnom vremenu, uz mnoštvo potencijalnih privatnih i javnih upotreba robota.

A1 se već upoređuje sa Spotom robotom Boston Dinamic-a, verovatno najpoznatijim četvoronožnim robotom, sa dizajnom koji odražava živopisne pokrete koji podsećaju na ljude i životinje.

Za sada se čini da Unitree gleda da proda svog robota za ličnu upotrebu, navodeći da bi robot mogao biti "budući ljubimac" i da "trči s vama u budućnost". Kompanija takođe naglašava da će koštati manje od 10.000 američkih dolara, iako ne navodi određenu cenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu