Telenor treći put dobio priznanje Best in Test

Telenor mreža dobila je prestižno priznanje Best in test na trećem nezavisnom merenju kvaliteta mobilnih mreža u Srbiji, koje je sprovela međunarodna kompanija UMLAUT.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Kompanija Telenor je od početka godine uložila 9,2 miliona evra u mrežnu infrastrukturu i nadogradila više od 550 lokacija dodatnim slojevima i kapacitetima, kako bi se podržale rastuće potrebe društva.

Merenje je sprovedeno tokom krize kada je mobilini saobraćaj prevazilazio sve dosadašnje rekorde, a testirane kategorije odnosile su se na pokrivenost, brzinu i najmanje kašnjenje u prenosu podataka.

Telenor mreža osvojila je najviše bodova u svakoj.

"Ponosni smo što smo ponovo osvojili Best in Test nagradu, posebno u ovim izazovnim vremenima kada su vrednosti glasovnog i internet saobraćaja premašile sve dosadašnje rekorde. Naša mreža, kao jedan od vitalnih resursa koji je omogućio da cela zemlja bude povezana tokom krize uzorkovane epidemiološkom situacijom, predstavljala je za nas ogromnu odgovornost. Istovremeno, pružila nam se prilika da pomognemo milionima ljudi. Stabilna i pouzdana mreža koja ima dovoljno kapaciteta da podrži rastući mobilini saobraćaj, nastavlja da bude u vrhu naših prioriteta", kaže Mike Michel, generalni direktor Telenora Srbije.

Merenje u Srbiji uključivalo je 55,6 miliona uzoraka uzetih od 26 hiljada korisnika sa površine od 39.074 km2.

"Čestitam Telenoru Srbije! Treći put za dve godine ova kompanija dobija prestižno Best in test priznanje za svoju mobilnu mrežu sa ukupnim rezultatom od 891 bodova. Osim toga, Telenor pokazuje najbolje rangirane rezultate u svim testiranim kategorijama. Ima najbolju pokrivenost mobilnim internetom, najveću brzinu u preuzimanju sadržaja, kao i najmanje kašnjenje u prenosu podataka. Naše UMLAUT merenje kvaliteta mobilnih mreža postalo je standard u industriji, koji procenjuje globalnu digitalnu infrastrukturu", kaže Hakan Ekmen, generalni direktor UMLAUT-a.

"Odgovornost koju smo imali kao kompanija za vreme vanrednog stanja bila je velika motivacija za naše zaposlene u tehnici. U komplikovanim okolnostima i kratkim vremenskim rokovima izveli su mnoga unapređenja kvaliteta i kapaciteta mreže. Ponosni smo što smo našim korisnicima bili pravi i pouzdan partner koji im je omogućio da u kriznoj situaciji budu u vezi sa svojim najvoljenijima. Posvećenost našeg tima tehnike rezultirala je u priznanju da imamo najbolju mrežu u Srbiji, a svrstani smo i među 30 najboljih mreža Evrope", kaže Saša Leković, izvršni direktor Tehnike Telenora.

strana 1 od 6 idi na stranu