Koje aplikacije najviše preuzimate iz Play Storea?

Googleova prodavnica za mobilne aplikacije svakim danom raste, a neki programi i dalje konstantno privlače nove korisnike.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 06.06.2019.

15:16

Koje aplikacije najviše preuzimate iz Play Storea?
Foto: Depositphotos / ymgerman

Ove aplikacije danas su najpopularnije među korisnicima Androida, i sve su besplatne:

Facebook

Facebook je najpopularnija aplikacija za Android, i to sa razlogom. Uprkos ogromnom broju skandala i vrlo upitnom pristupu ličnim podacima i privatnim informacijama, Facebook je i dalje kralj Play Storea. Naravno, i dalje postoje ljudi koji su protiv te društvene mreže - aplikacija je skoro 10 miliona ocenjena jednom zvezdicom.

Facebook Messenger

Messenger na drugom mestu Play Storea, i za razliku od Facebooka, u poslednjih godinu i po postao je veoma popularan.

WhatsApp

Još jedna Facebookova aplikacija na vrhu Play Storea? Ko bi rekao! WhatsApp je trenutno najpopularniji način digitalnog ćaskanja na svetu, koja je u vlasništvu Facebooka od rane 2014. godine.

Instagram

Instagram je, pogodili ste, još jedna Facebookova aplikacija koju je ta kompanija kupila 2012. godine, i do danas je sakupila mnogo manje negativnih kritika nego sam Facebook.

Skype

Prva aplikacija koja ne dolazi iz Facebooka a nalazi se na samom vrhu Android top liste je Microsoftov Skype. Ta aplikacija za ćaskanje i video pozive toliko dugo se nalazi na tržištu da je veliki broj korisnika, ustvari, daunloaduje iz čiste navike.

Twitter

Još jedna društvena mreža nalazi se na vrhu Android top lista. Posle Facebooka i Instagrama, Twitter je definitivno najpopularnija aplikacija za Android.

Candy Crush Saga

Više od 800 miliona korisnika Androida obožava da ređa slatkiše različitih boja, što ova aplikacija i dokazuje. Candy Crush Saga je definitivno jedna od najpopularnijih igara za Android platfomu.

Snapchat

Instagram već godinama krade najbolje opcije sa Snapchata, ali se čini da mu potpuno izbacivanje te popularne aplikacije sa tržišta ne polazi za rukom. Snapchat i danas ima preko 150 miliona svakodnevnih korisnika. Aplikacija, međutim, ne pokazuje znake rasta, pa se čini da bi s vremenom stvari mogle da krenu nizbrdo.

SHAREit

Dokaz da društvene mreže i videoigre nisu jedine stavke na listi najpopularnijih aplikacija za Android je upravo SHAREit. Ta aplikacija za prebacivanje velikih datoteka među uređajima, prema tvrdnjama developera, korisnicima pruža 200 puta brži prenos nego Bluetooth.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: