Legendarna igra u 1000 FPS? Da, moguće je, ali za mnogo para VIDEO

Osim što donosi opasno dobru kampanju obogaćenu elementima platformisanja i sporednim multiplejer avanturama, "Doom Eternal" se pamti po izjavi developera da može raditi i u 1000 frejmova po sekundi, uz odgovarajući hardver naravno.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: Getty Images,Kevork Djansezian / Stringer
Foto: Getty Images,Kevork Djansezian / Stringer

Ovaj prikaz nije bilo moguće dostići na običan način, a većina standardnih mašina uspela je da "Doom Eternal" pokreće sa sasvim solidnim frejmrejtom. Pa ipak, do sada se niko nije pohvalio da je dostigao magičnih 1000 FPS-a.

To su uspeli overclockeri iz Poljske u saradnji sa Bethesdom i zadivljujuće ne sa nekom zastrašujuće jakom zverkom od računara, već sa pristupačnim komponentama, osim jedne.

  • Procesor: Intel Core i7 9700K 6.6GHz
  • Grafička kartica: ASUS RTX2080Ti Strix 2.4GHz
  • RAM: HyperX Predator 4000MHz CL19 2x8GB
  • Prostor: Samsung 512GB M.2 NVMe Evo Plus
  • Dodatak: Tečni azot

Da, dobro ste pročitali, pored svih komponenti koje možete kupiti generalno lako čak i kod nas, za hiljadu FPS-a u "Doom Eternal" trebaće vam ni manje ni više tečni azot.

Ova dodatna komponenta je potreba zbog ekstremno visokih temperatura koje dostižu procesor i grafika tokom overklokovanja, a tečni azot sa svojih -192 stepena Celzijusa je taman.

Samim tim, morate naći dobrog dobavljača koji umesto standardnog kulera daje paket sa tečnim azotom. Šalu na stranu, tečni azot je vrlo opasno sredstvo koje nije namenjeno za kućnu upotrebu, čak i da se može naći u slobodnoj prodaji, piše play.co.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 60 idi na stranu