Grafičke kartice kojima bi uskoro mogla da skoči cena

Neštašica, preprodavci i ekonomski kolaps zbog pandemije su samo neki od problema koji muče PC entuzijaste, a čak i oni koji uspeju da se dokopaju novih grafičkih kartica, moraju da izdvoje dosta više novca od cene koju je proizvođač preporučio.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: depositphotos/simpson33
Foto: depositphotos/simpson33

Tu mukama nije kraj, jer je novo povećanje cena već u pripremi, prvenstveno u Sjedinjenim Državama, gde je Trampova administracija odlučila da takse na PC hardver koji dolazi iz Kine podigne sa 7,5 na 25%.

Proizvođač ASUS je među prvima to potvrdio i poslao je obaveštenje potrošačima da će ih sačekati više cene od očekivvanih, prenosi play.co.rs.

Tarife zbog ekonomskog rata između Kine i Sjedinjenih Država nisu problem ostatka sveta, ali ASUS u svojoj izjavi za javnost ne navodi samo to kao razlog rasta cena, već se spominje i porast cena za komponente, troškovi produkcije i logističke aktivnosti.

Ovo, nažalost, može da znači da povećanje cene za grafičke kartice očekuje čitav svet, s tim što će ono biti blaže nego u SAD.

Videćemo kada će se oglasiti drugi proizvođači. U međuvremenu, Nvidia će 12. januara predstaviti nove grafičke čipove, potencijalno one namenjene laptop računarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.