Acer tablet i smartphone

Acer je u Njujorku upriličio predstavljanje novih proizvoda koji će se prodavati u celom svetu. Novinarima su pokazani pametni telefon, tablet računari i laptop s dva ekrana osetljiva na dodir.

Izvor: T-Portal

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 24.11.2010.

18:32

Default images

Acerov računar s dva ekrana ime Iconia. Ekrani su osetljivi na dodir i postavljeni jedan nasuprot drugoga tj. jedan od njih može poslužiti kao tastatura. Iconia će koristiti operativni sistem Windows 7, a pokretaće ga Intelov procesor i5.

Oba ekrana su dijagonale 14 inča i rezolucije 1366 x 768 piksela. Iconia je zamišljena kao računar namenjeo obradi i reprodukciji multimedijalnog materijala pa je opremljen HDMI izlazom, VGA izlazom, S/PDIF interfejsom i web kamerom s mikrofonom.

Acer se posebno potrudio oko povezivosti Iconije pa će osim standardnih 802.11n WiFi i Bluetooth adaptera posjedovati i onaj za spajanje na 3G WWAN. Zbog ugradnje dva ekrana ovaj računar ima masu veću od tri kilograma.

Acerov pametni telefon podsetio nas je na Dell Streak, najviše zbog velikog ekrana dijagonale 4,8 inča (Streak ima zaslon dijagonale pet inča). Visoka rezolucija od 1024 x 480 piksela u omeru 21:9 daje naslutiti da je proizvođaču pri dizajniranju ovog telefona na umu bila reprodukcija video sadržaja.
Osnovu ovog pametnog telefona čini procesor Snapdragon takta 1 GHz, a operativni sistem je Android u nepoznatoj verziji.

Operativni sistem Android će koristiti i dva od tri predstavljena tablet računara. Jači od njih ima ekran dijagonale 10,1 inča, procesor s dva jezgra takta 1 GHz i kameru rezolucije pet megapiksela.

S prednje strane tableta ugrađena je još jedna kamera za video razgovore.

Slabiji tablet baziran na Androidu ima identične hardverske specifikacije, osim manjeg ekrana čija je dijagonala sedam inča. Ova dva tableta bi trebalo da dođu u na tržište aprila sledeće godine. Treći predstavljeni tablet će koristiti operativni sistem Windows 7 koji će pokretati AMD-ov procesor. Debljina ovog tableta je 15 mm, a masa jedan kilogram.

Acer je otkrio da je dijagonala ugrađenog ekrana 10,1 inč, ali nije objavio njegovu rezoluciju. Za unos podataka ovaj tablet će, osim ekrana, koristiti i tastaturu integriranu u stalak za punjenje baterije. Windows 7 tablet ima ugrađene dve kamere rezolucijr 1,3 megapiksela, jednu s prednje strane računala i jednu sa zadnje strane. Windows 7 tablet bi se u trgovinama trebao pojaviti sledeće godine tokom februara.

Nakon konferencije Acer je najavio monitor s trodimenzionalnim prikazom. Tačan naziv monitora jest HS244HQ, njegova rezolucija je 1080p (1920 x 1080 piksela), a dijagonala 23,6 inča. Frekvencija osvežavanja slike je obaveznih 120 Hz, a omer kontrasta 12.000.000:1 zahvaljujući korišćenju LED pozadinske rasvete. Nije poznata cena ni termin početka prodaje ovog monitora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: