Vuci u jagnjećoj koži [podcast]

Od Huaweijeve do Googleove zamene za Android, blaženopočivšeg Windowsa 10X i sudske borbe između Epica i Appleovih 30%.

Podeli
Foto: Profimedia/Philip Pacheco
Foto: Profimedia/Philip Pacheco

Tim Cook zatvorio je suđenje koje ovih dana puni medijske stupce u Americi, a i šire. Bitka oko 30% provizije i prava da se ta provizija plati ili ne čeka svoj sudski epilog posle brzog, a nadamo se i efikasnog sudskog procesa.

Huawei nas je na dan snimanja počastio predstavljanjem HarmonyOS-a, svoje platforme budućnosti koja će uz velike planove i ideje za početak pogoniti nekoliko novih uređaja i zameniti Android sa ili bez Google na ambicioznih 100 sprava. Androidu se izgleda ne piše dobro pošto je na drugoj strani sveta Google pustio u promet svoj operativni sistem koji bi valjda jednog dana trebalo da zameni i Android. Fuchsia OS će se, doduše, "zavrteti" prvo na prvoj generaciji Nest Huba. Na kraju bloka o operativnim sistemima pomen pre rođenja dajemo Windowsu 10X.

Pod tačkom razno ostali su Twitterova plaćena usluga i moguće vaskrsnuće RSS-a, ako je suditi po testovima u probnim verzijama Chromea. Hvala na slušanju!

Pretplatite se na Tehnopolis Podcast u vašem omiljenom programu za slušanje podcasta, pratite nas na Twitteru (Aleksandar, Ivan) i Mastodonu, Apple Podcastsu, Google Podcastsu, Deezeru, Pocket Castsu, TuneInu, YouTubeu, ocenite nas u Apple Podcastsu ili gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.