Aktuelno 4

17.04.2024.

17:05

Ide u penziju robot koji je pomerio granice VIDEO

Robot po imenu Atlas, kompanije Boston Dynamics, prethodnih godina impresionirao nas je svojim akrobacijama. Međutim, došlo mu je vreme da ode u penziju.

Izvor: B92

Ide u penziju robot koji je pomerio granice VIDEO
Profimedia

Podeli:

"Atlas je podstakao našu maštu, inspirisao sledeće generacije i preskočio dosadašnje tehničke barijere. Sada je vreme da se naš hidraulički robot opusti", napisali su iz kompanije na platformi YouTube.

Video prikazuje koliko je daleko tim stigao sa razvojem Atlasa, uz mnoštvo prikaza njegovih fizičkih dostignuća, što uključuje razne akrobacije i prevazilaženje prepreka na poligonu.

Atlas je na kraju završio kao neverovatno precizna mašina koja može da imitira ljudsko kretanje, pa čak i više od toga - radio je salto, i plesao u fanki ritmu.

Nije jasno zašto je Boston Dynamics penzionisao Atlasa, pa možemo samo da nagađamo da, uprkos ranijim snimcima koji ukazuju na to da je kompanija razmatrala komercijalizaciju robota, stvari ipak nisu išle kao što je zamišljeno. 

Na kraju snimka, ipak, dobijamo poruku nade. Piše "do sledećeg susreta", što znači da bi Atlas jednog dana mogao ipak da se vrati.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: