Kraj prvenstva za Matića

Vezni fudbaler mlade reprezentacije Srbije Nemanja Matić završio je zbog povrede učešće na Evropskom prvenstvu u Švedskoj.

Izvor: B92

Sreda, 17.06.2009.

12:20

Default images

Matić je u duelu protiv Italije polomio metatarzalnu kost i predstoji mu dugotrajno lečenje. Izvesno je da će Matić morati da bude i operisan, najavio je lekar reprezentacije Svetozar Putnik.

Matić će sa terena odsustvovati najmanje četiri nedelje. Povrdeda mladog fudbalera u duelu sa Italijom identična je onoj zbog koje je prethodno i centarfor Filip Đorđević morao da napusti takmičenje u Švedskoj.

Ohrabrujuća vest je da će se nakon dugotrajnog oporavka od neugodne povrede u tim protiv Belorusije, najverovatnije, vratiti Ivan Obradović. Njegovo zdravstveno stanje u ovom trenutku je sasvim zadovoljavajuće i ima velike šanse da zauzme mesto u timu za naredne mečeve.

Poseban režim za Kačara

Foto: Beta/AP
Dan nakon meča sa Italijom, Gojko Kačar nije trenirao sa ekipom zbog više udaraca koje je dobio tokom duela sa "azurima", već je radio po posebnom režimu.

Selektor Slobodan Krčmarević radio je uobičajeno sa svim reprezentativcima, izuzev Kačara koji je imao trening oporavka, ali istovremeno i "iscenjivanja rana" zadobijenih od oštrih startova italijanskih fudbalera.

Prema rečima kondicionog trenera reprezentacije Jove Počuče, mladi fudbaleri Srbije pokazali su protiv Italije da su fizički odlično pripremljeni.

"I pre utakmice znali smo da su naši igrači u dobrom fizičkom stanju i raduje me što su to dokazali protiv Italije, koju su nadtrčali. Posebno se to videlo u finišu susreta, kada je naš tim delovao mnogo svežije i igrao sa više snage od protivnika", rekao je Počuča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: