RB King of the rock opet u Beogradu

Beograd će 31. avgusta i 1. septembra po treći put biti domaćin kvalifikacionog turnira za takmičenje u basketu ’1 na 1’ Red Bull King of the Rock.

Izvor: JT

Utorak, 20.08.2013.

15:26

Default images

Turnir na Kalemegdanu biće poslednji u nizu kvalifikacionih turnira koji se održavaju van Sjedinjenih Država, posle čega sledi veliko svetsko finale u dvorištu ozloglašenog zatvora Alkatraz u San Francisku.

Po četvrti put u istoriji dvorište popularne ’Stene’ ugostiće najbolje basketaše iz 24 zemlje širom sveta. Srbija će i ove godineučestvovati, po treći put, a za razliku od prethodnih godina posle turnira na Kalemegdanu biće poznat i poslednji učesnik svetskog finala koji dolazi van Amerike.

U subotu 31. avgusta na terenima košarkaškog kluba Crvena zvezda održaće se kvalifikacioni turniri na kojima pravo učešća imaju svi, amateri i profesionalci, koji sebe smatraju dovoljno hrabrim da izađu na crtu protivniku i pokažu šta znaju u igri ’1 na 10’. Najbolja 64 igrača, sa kvalifikacionih turnira održanih 31. avgusta, dan kasnije za titulu i odlazak u San Francisko na Red Bull King of the Rock svetsko finale. Prijavljivanje za turnir vrši se preko sajta Red Bulla.
Predrag Vuèkoviæ/Red Bull Content Pool
Pravila turnira su jednostavna, igraće se eliminacione ’1 na 1’ utakmice. Utakmice će trajati po pet minuta, napad 15 sekundi, i bodovaće se po osnovnim košarkaškim pravilima (dva i tri poena). Pobednici ostaju na terenu gde se susreću sa svojim sledećim protivnikom, pa će pored dobrih košarkaških veština strategija i izdržljivost imati važnu ulogu. Uz snagu neophodnu za šest utakmica igrači će morati da igraju i pametno, pošto pet faulova znače automatsku diskvalifikaciju.

Krunu u dvorištu ozloglašenog zatvora Alkatraz po drugi put za redom braniće Amerikanac Hju Džouns poznatiji kao ’Bejbi Šek’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: