Sa Pinto: Računam na sve, cilj LE

Portugalac Rikardo Sa Pinto predstavljen je u sredu na Marakani kao novi trener Crvene zvezde, gde će zarađivati 200.000 evra.

Izvor: AK

Sreda, 20.03.2013.

15:04

Default images

Sa Pinto je neposredno pre promocije održao prvi trening sa nekompletnim timom, gde je tražio "kvalitet" od igrača.

Portugalac je prilikom predstavljanja izjavio da će svi igrači dobiti šansu, bez obriza na status i starost.

"Računam na sve, igraće ko se dokaže. Mlad igrač je i onaj do 35. godine ako ispunjava sve uslove. Neće niko igrati samo zato što je mlad, mora da poseduje kvalitet. Navikao sam da radim pod pritiskom, upoznat sam i sa tim kakve navijače ima Crvena zvezda", rekao je Sa Pinto na predstavljanju.

Novi trener Zvezde je rekao da će šansu da se dokažu imati baš svi igrači, i oni koji su pravili probleme bivšem treneru Aleksandru Jankoviću poslednjih meseci.

"Upoznat sam sa situacijom (Milana) Jovanovića i (Srđana) Maksimovića, i na njih računam. Igraće oni koji rade dovoljno. Zato ćemo imati trening utakmice protiv omladinaca, da bih upoznao prvotimce, ali i mlade igrače koji moraju dobiti šansu", rekao je Portugalac.
Starsportphoto
Cilj tima biće plasman u Ligu Evrope, a zaostatak za Partizanom od 11 bodova vidi kao priliku da se ukaže šansa mlađim igračima.

"Ostalo je još 11 kola do kraja, a mi imamo 11 bodova minusa. Možda je sad prava prilika da se ukaže šansa mladjim igračima, pošto nije realno da pričamo tituli. To naravno ne znači da nećemo želeti pobedu u svakom meču. Realnost je da spremimo ekipu za leto i sledeću sezonu. Želim da uđemo u Ligu Evrope, jer je to ovom klubu potrebno i na sportskom i na ekonomskom planu", rekao je Sa Pinto.

Portugalac je u odsustvu 11 reprezentativaca odradio prvi trening sa crveno-belima.

"Žao mi je što dosta igrača nije tu, pa ne mogu odmah da imam jasnu sliku o ekipi. Znam gde sam došao, potrudiću se da sve nadoknadimo, iako sam svestan da nemamo mnogo vremena", kazao je Sa Pinto, treći Zvezdin trener u ovoj sezoni, posle Roberta Prosinečkog i Aleksandra Jankovića.

On je dodao da je do sada odgledao snimke Zvezdinih prvenstvenih utakmica protiv Novog Pazara, Javora i Vojvodine.

"Prezadovoljan sam prijemom kod predsednika Džajića, ljudi iz kluba su mi 24 sata na usluzi. Možda je sudbina što sam došao baš u Zvezdu, jer mi je prvi trener u seniorskoj karijeri 1991. godine bio Zoran Filipović, a znamo da je i Zvezda najveći uspeh postigla te godine", naveo je Sa Pinto.
Starsportphoto
Novi Zvezdin trener istakao je da nije "rob" određenog sistema igre i da će vršiti prilagodjavanja u zavisnosti od situacije.

"Volim da pobeđujem, to mi je u prirodi. Želim to da radim uz lepu igru, ali nekada to nije moguće. U principu najviše volim sistem 4-3-3, ali ću ga menjati u odnosu na igrače sa kojima raspolažem", zaključio je Sa Pinto.

Sportski direktor Zvezde Zoran Stojadinović je potvrdio da će Sa Pinto zarađivati 200.000 evra, a njegov pomoćnih 3.000.

"To će platiti veoma poznata firma iz Srbije koja želi da ostane anonimna. To ne plaća Tončev, kao što je preneto, niti bilo ko drugi iz Upravnog odbora iz svog džepa. Ko je dogovorio saradnju, Tončev, Kokeza ili neko treći, to je posebno pitanje", rekao je Stojadinović.

Portugalac će na klupi crveno-belih debitovati 30. marta u utakmici 20. kola Superlige Srbije protiv Radničkog iz Kragujevca na Marakani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: