Kup UEFA: Partizan pregazio Egaleo

Izvor: B92

Četvrtak, 04.11.2004.

20:01

Default images

Fudbaleri Partizana ostvarili su ubedljivu pobedu u svom prvom nastupu u ligi Kupa UEFA. „Crno-beli“ su na svom stadionu pobedili grčki Egaleo sa 4:0.

Vođstvo vicešampionu SCG doneo je autogolom Hristu u 22. minutu. Prvi gol postignut je iz gužve, a poslednji od domaćih fudbalera loptu je dotakao kapiten Saša Ilić. Pored pogotka, „crno-beli“ su imali tri dobre šanse, dok gosti nisu opasnije pretili.

Nastavak je počeo još bolje za našeg predstavnika, a Saša Ilić je u razmaku od pet minuta postigao još dva gola, čime je pobednik odlučen. Oba pogotka postignuta su iz peterca, prvi nogom, drugi glavom. Već u 69. minutu Simon Vukčević završio je sav posao novim pogotkom. On je najpre pogodio prečku, ali je iz drugog pokušaja bio znatno precizniji.

Tokom svih devedeset minuta Partizan je potpuno dominirao protiv upadljivo nekvalitetnijeg protivnika. Posle nekoliko poluprilika u prvih 20-ak minuta, uvodni gol postignut je posle niza grešaka grčke odbrane. Tri minuta kasnije, Ćirić postiže gol, koji je opravdano poništen zbog ofsajda. Partizan je nastavio da napada, ali do poluvremena se rezultat nije menjao.

Posle još jačeg pritiska na startu nastavka Ilić vezuje dva gola i rešava pitanje pobednika. Najpre je u 56. minutu pogodio mrežu Egalea posle centaršuta sa desne strane, da bi pet minuta kasnije glavom pogodio sa pola metra posle loše intervencije jednog grčkog odbrambenog igrača pod pritiskom Rnića.
Beta
U 69. minutu najpre je pokušao Pjer Boja, zatim je Vukčević pokušao lob udarcem da savlada golmana Mahamadua Sidibea, ali je pogodio prečku, da bi u nastavku akcije šutnuo sa oko 22 metra a Sidibe nije uspeo da uhvati loptu, posle čega je usledila erupcija oduševljenja na stadionu.

U 81. minutu posle prodora Vukčevića sa leve strane Boja udara loptu glavom, ali golman Egalea spasava svoj tim. U poslednjim trenucima meča, slabašni Egaleo je imao jedinu priliku za gol. Dimostenis Manusakis, koji je ušao u igru u drugom poluvremenu, izbio je sam pred gol Partizana, prevario je golmana Ivicu Kralja, ali ne i Nemanju Rnića, koji nogom brani udarac grčkog fudbalera i ne dozvoljava gostima da ublaže poraz.

Posle meča, trener Partizana Vladimir Vermezović rekao je novinarima da "nema šta da kaže posle ovakvog rezultata, jer su igrači sve rekli na terenu".

"Cilj nam je bio da od početka nametnemo svoj ritam. Visoko smo pomerili liniju naše agresivnosti, što se na kraju i isplatilo", rekao je Vermezović, koji se posebno zahvalio navijačima na sjajnoj podršci.

Trener Egalea Stefan Demol priznao je da je Partizan u ovom trenutku velika prepreka za njegov tim.

"Partizan je veoma, veoma dobra ekipa i na našu nesreću večeras je igrao odlično. Zadovoljan sam igrom moje ekipe u prvom poluvremenu, ali, iskreno, mi u ovom trenutku možemo da pariramo Partizanu samo 45 minuta. Egaleo je mali klub, koji je u razvoju i ovakve stvari se dešavaju u tom procesu", rekao je Demol.

Stadion Partizana, Beograd. Gledalaca: 12.000 Sudija: Paulo Gomeš Košta (Portugal). Žuti kartoni: Liapakis, Kloros (Egaleo)

Partizan: Kralj, Mirković (od 84. Milović), Emeghara, Rnić, Đorđević, Vukčević, N. Brnović, Tomić, Ćirić (od 74. Radović), Ilić (od 76. Babović), Boja.

Egaleo: Sidibe, Aleksopulos, Hristu, Cacis, Liapakis, Edusei (od 68. Nikolupis), Kloros, Barkoglu (od 46. Fotakis), Skopelitis, Cacos, Frizenbihler (od 68. Manusakis)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: