Mekinro: Novak je mašina, ali Federer je najbolji svih vremena

Bivši broj jedan svetskog tenisa, Amerikanac Džon Mekinro strahuje da bi interesovanje za tenis moglo da opadne kada se "velika trojka" bude povukla.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 25.04.2019.

09:45

Mekinro: Novak je mašina, ali Federer je najbolji svih vremena
Photo by Stacy Revere/Getty Images for The Laver Cup

Amerikanac, naravno, misli na odlaske Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala i kaže da ne zna kako će tenis izgledati u narednoj deceniji.

Đoković, Federer i Nadal su osvojili zajedno 52 Grend slem titule što je neverovatan broj i jasno ukazuje koliko su dominirali u proteklih 15 godina.

"Tenisu bi mogla da opadne popularnost jer smo u protekloj deceniji gledali možda i najbolje igrače u istoriji. Federer je najbolji igrač kojeg sam ikad video, Nadal je senzacionalni šampion i neko ko kombinuje sjajno tehniku sa snagom, a Đoković je prava mašina. Zato sam koncentrisan na naredne generacije kako bismo ih približili nivou ovakvih šampiona", rekao je Mekinro u intervjuu za "Figaro".

Mekinro je veliki zaljubljenik u tenis. Kaže da mu je cilj da pomogne da se sport promoviše i da se zadrži interesovanje publike.

"Odrastao sam diveći se Rodu Lejveru, igrao protiv šampiona kakav je Bjern Borg. Živeo sam u to neko zlatno doba igre i zato ću da učinim sve što mogu da promovišem tenis kako bi zadržao veliko interesovanje publike", dodao je Amerikanac.

"Big Mek" dodaje i da se zalaže za određene promene u samoj igri.

"Mečeve treba dodatno skratiti, dobro je imati taj-brejk u petom setu. Nije mi jasno šta čekaju na Rolan Garosu, posebno ako se ima u vidu da igra na šljaci može da se produži i traje satima", zaključio je bivši broj jedan svetskog tenisa.

On je svestan da je igra u odnosu na njegovo vreme mnogo napredovala.

"Igra se brže nego ikad. Morate biti fizički spremni. U Americi, najbolje atlete su u američkom fudbalu i košarci. Da su se svi oni zaintersovali za tenisranije, imali bismo opet velike šampione, siguran sam", zaključio je Mekinro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: