Kokoškov traži pleja u Bruklinu, Indijani i Klipersima

Finiks Sansi, koje vodi srpski stručnjak Igor Kokoškov, zainteresovani su da angažuju startnog plejmejkera za novu sezonu.

Izvor: LN

Nedelja, 09.09.2018.

15:10

Kokoškov traži pleja u Bruklinu, Indijani i Klipersima
Photo by Christian Petersen/Getty Images

Sansi nemaju baš dobar izbor na toj poziciji i zainteresovani su da se pojačaju, a potencijalna pojačanaj vide u ekipama Los Anđeles Klipersa, Bruklin Netsa i Indijana Pejsersa.

Naime, generalni menadžer ekipe Rajan Mekdona je iskazao interesovanje za Patrikom Beverlijem, Korijem Džozefom i Spenserom Dinvidijem, preneli su američki mediji.

Beverli, koji je bekovski tandem sa Milošem Teodosićem, ima još godinu dana ugovora u Klipersima i mogao bi da se odluči za promenu sredine. Prošle godine je beležio 12,2 poena, 4,1 skok i 2,9 asistencija dok se u novembru nije povredio i sebi skratio sezonu.

Kori Džozef, košarkaš Indijane, a nekada San Antonija i Toronta, takođe ima ugovor koji će uskoro da istekne, a vredan je 7,9 miliona dolara. Jedan od najboljih šestih igrača cele lige je na meti Mekdone i Kokoškova i pominje se da bi mogao konačno da napravi iskorak i postane startni plejmejker neke ekipe.

Najjeftinija opcija dolazi iz Bruklina, a u pitanju je Spenser Dinvidi. Njegov ugovor je "težak" samo 1,6 milion dolara, a takođe važi do kraja naredne sezone. Dinvidi je prošle godine imao prosek od 12,5 poena i 6,6 asistencija i bio je jedno od najprijatnijih iznenađenja lige, a za Netse je počeo 58 mečeva.

Sansi su se prošle sezone rešili Erika Bledsoa, a nedavno i Brendona Najta, kojeg su poslali u Hjuston. Sada su u problemu, jer im tandem plejmejkera čine Ajzea Kenan, Šakil Harison, Deantoni Melton i Eli Okobo.

Zainteresovani su bili još i za prvu zvezdu Portlanda Demijana Lilarda, omalenog Kembu Vokera i "čuda" iz prethodne sezone Terija Rozira, ali su te opcije jako malo verovatne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: