Goran Trobok rekorder Srbije i Crne Gore

Izvor: B92, Sportski žurnal

Ponedeljak, 05.05.2003.

14:59

Default images

Prvotimac Partizana i reprezentativac Srbije i Crne Gore Goran Trobok postavio je rekord po broju odigranih prvenstvenih utakmica u ligama SRJ i Srbije i Crne Gore.

Partizanovo gostovanje u Pljevljima bilo je prilika da Trobok odigra 295. prvoligašku utakmicu i tako sruši rekord koji je držao Sreten Vasić (Proleter, Vojvodina), 294 prvoligaška nastupa.

Trobok je na prvoligaškoj sceni debitovao u dresu podgoričke Budućnosti. U Podgorici je igrao pet sezona, odigrao 117 utakmica i postigao pet golova. Od leta 1997. Trobok je igrač Partizana, a u 'crno-belom' dresu nastupio je u 178 prvenstvenih mečeva i postigao 17 golova.

Inače, apsolutni rekorder u prvenstvima Jugoslavija je Duško Vlaisavljević koji je igrajući za Budućnost, Čelik, Hajduk iz Splita, Rad, Zemun i Mogren 'nakupio' 496 prvoligaških utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: